Nyheter

Näringslivsbolaget avvecklas

Nyheter Näringslivsarbetet går nu in i en ny fas i och med att det gemensamma bolaget kommer att avvecklas. Avvecklingen av kommanditbolaget sker i ordnad form och i samförstånd med medlemsföretagen.

I juni 2017 välkomnades Patrik Kinnbom till Vaggeryds kommun. Foto; Sara Mejving

– Interimstyrelse är tillsatt tills man har bestämt sig hur det kommer att se ut framöver och kommunen utreder vidare. Bolaget avvecklas men föreningen blir kvar som kontaktyta, säger nuvarande näringlivschef Patrik Kinnbom som sedan tidigare aviserat att sluta inom näringslivrådet i Vaggeryds kommun.

Fotnot; Pressmeddelande från Vaggeryds kommun;

Vaggeryds kommuns näringsliv är starkt, vitalt och under positiv utveckling. Företagsklimatet är gott och kan givet göras ännu bättre. Framgången för kommunens näringsliv består av många faktorer men ytterst handlar det om kreativa människor i rätt miljö med bra förutsättningar. Sedan 1996 har det formella arbetet i näringslivsfrågor mellan kommun och företagen hanterats i Vaggeryds kommuns Näringslivsråd Kommanditbolag.

Näringslivsarbetet går nu in i en ny fas i och med att det gemensamma bolaget kommer att avvecklas. Avvecklingen av kommanditbolaget sker i ordnad form och i samförstånd med medlemsföretagen.

Beslutet att inleda avvecklingen togs på ordinarie årsstämma den 23 april på Hooks Herrgård. Avvecklingen av kommanditbolaget ska också hanteras politiskt i kommunstyrelsen.

Avvecklingen av bolaget ska ses som ytterligare utveckling av näringslivsarbetet på bred front med nya förutsättningar och med nya tankar. Framgången har hittills varit samverkan och det är det framgångskonceptet som nu ges starkare förutsättningar att fortsatt växa.

Vår kommun behöver ett brett och starkt näringsliv i framtiden och genom att förändra de strukturella förutsättningarna så får näringslivsarbetet ett ännu tydligare fokus.

Nuvarande styrelserepresentanter i VNR KB fortsätter tills avvecklingen är avslutad. Skillnaden är att Vaggeryds kommun innehar ordförandeposten genom Gert Jonsson efter Mårten Ewertson.

Taggar

Dela


Läs mer

Nystartad företagarförening: Vi ska skapa kontaktytor och nätverka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *