Nyheter

Näringslivsrådets chef slutar

Nyheter Efter drygt ett år och åtta månader slutar Patrik Kinnbom som chef för näringslivsrådet i Vaggeryd

Patrik Kinnbom

Mitt i den intensiva perioden med projektet 101 företag på 101 dagar så kommer nyheten om att näringslivsrådets chef lämnar sin tjänst i Vaggeryd för nya utmaningar inom regionen. I augusti månad börjar han som chef för en enhet inom Region Jönköpings län med namnet Innovation och företagande.

– När jag fick se annonsen kände jag att jag måste söka det jobbet, säger Patrik Kinnbom och tillägger att det var inget lätt beslut men till slut vann nyfikenheten och möjligheten att arbeta närmare bostaden.

Det nya jobbet är inom en ny enhet som är under uppbyggnad och som ska ha som uppgift att arbeta tillsammans med kommuner och företag med innovationsprojekt. Det kommer också att innebära nära samverkan med Science Park och ALMI.

För att återgå till tiden på Vaggeryds näringslivsråd så är Patrik imponerad över den drivkraft som finns i kommunen och där den senaste satsningen på 101 företag på 101 dagar varit något av en succé. Det har inneburit ett närmande mellan näringsliv och kommunen som myndighet men också inneburit ökade insikter om politikens roll och möjligheter. Det har också gett infallsvinklar för politikens roll i utvecklingsarbetet.

– Det har varit nyttigt för bägge sidor att se på likheter och skillnader, menar Patrik Kinnbom och säger att det ökar samförståndet där kommunen har förståelse för näringslivets behov. Samtidigt kan det öka näringslivets tålamod och insikt i att kommunen också är en myndighet med vidhängande ansvar.

Men det är inte enbart Näringslivets chef som slutar. I samband med bolagsstämman den 23 april ska det också väljas en ny ordförande då nuvarande, Mårten Ewertson, avsagt sig uppdraget med hänvisning till tidsbrist. Det ger kommunen och näringslivet en möjlighet att diskutera framtida organisation och arbetssätt. Behöver något förändras? Eller är man trygg i nuvarande sätt att arbeta? Det ger de inblandade möjlighet att rita en ny karta om de så önskar.

Vilka tre saker är det som du tänker på om Vaggeryds kommun och som du tar med dig?

– Det är ju mycket man får med sig från resan i Vaggeryds kommun, säger Patrik Kinnbom och levererar efter kort betänketid:

  • Framåtanda
  • Engagemang
  • Vänskap

Samtidigt som det kan vara vemodigt att sluta så ser Patrik Kinnbom en stor potential i, som han beskriver det, en kommun med en enorm framtidstro.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *