Nyheter

Nästa helg är det kulturhelg i kommunen

Nyheter När det är kulturhelg räknas även torsdagen till helgen.

Några ur hjärntrusten

 

För sjätte gången arrangeras det en kulturhelg i Vaggeryds kommun och det är en arbetsgrupp från konstutskottet, Kulturskolan, UC/UG och ungdomsrådet som arbetat fram program och innehåll.

Kulturhelgen startar redan på torsdagen när det blir musikal i Fenixhallen. Det är kulturskolan som presenterar ”The magic kingdom” som är en musikal inspirerad av Mozarts Trollflöjten. Föreställningen spelas även på fredagen på samma ställe.

Lördagen har man vikt åt vad man kallar en ungdomsfestival. Det blir mängder av prova på-verksamheter på Fenix 2 på eftermiddagen. Det blir målarverkstad, Virtual Reality-glasögon, Brädspel, TV-spel, parcour, graffiti med mera. Det blir också utställning av saker som tagits fram på UC/UG. Dessutom slår kulturskolan upp portarna till sin verksamhet under parollen ”Med öppna dörrar för alla i alla åldrar”. Där kan den som vill få testa att spela instrument, dansa, skådespela, ägna sig åt bild och form eller inspelningsteknik. Kulturskolans personal finns på plats för att berätta och hjälpa till.

På söndagen kommer det att finnas utställningar i Skänkelund, Vaggeryd och Mofas hus i Skillingaryd. Dessutom finns ett stort antal konstnärer, hantverkare etc. som visar upp sin verksamhet på hemmaplan. För den som inte har tillgång till bil eller skjuts kommer det att utgå bussar från Skänkelund och Mofas hus.

Läs mer om kulturhelgen

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *