Nyheter

Nationell utredning om bluffakturor

Nyheter Polisen har på kort tid fått in ett stort antal anmälningar från hela landet om misstänkta bluffakturor. Förundersökning om grovt fordringsbedrägeri har inletts.

Polisen har på kort tid fått in ett stort antal anmälningar från hela landet om bluffakturor med bifogad kopia av en inlämnad stämning till tingsrätten. Anmälningarna har resulterat i att polisen inlett en förundersökning om grovt fordringsbedrägeri.

– Vår största framgångsfaktor i det här ärendet var att polisen kunde agera snabbt tack vare de inkomna anmälningarna. Hittills har vi lyckats stoppa bedrägerierna utan att någon oskyldig drabbats ekonomiskt, säger Fredrick Boström, biträdande chef på bedrägerisektionen i Region Väst som utreder brotten.

Tre personer är anhållna och en är häktad i ärendet som leds av en åklagare vid Göteborgs åklagarkammare. Polisens arbete fortsätter nu med fler utredningsåtgärder.

Vem som helst kan bli utsatt

Vem som helst kan bli utsatt för bedrägeriförsök, men polisen ser att de kriminella ofta riktar in sig på äldre personer. Många gånger leder det till fruktansvärda följder för den drabbade, exempelvis kan det leda till att en pensionär blir av med hela sin pension.

– Polisen arbetar hela tiden med att informera allmänheten om olika typer av bedrägerier, och hur man kan skydda sig. Men vi vill också uppmana alla som har äldre i sin närhet att prata med dem för att stärka deras förmåga att stå emot olika bedrägeriförsök, säger Lotta Mauritzon, nationellt bedrägericenter.

Källa: Pressmeddelande från polisen.se

Läs mer om bluffakturorna här.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *