Nyheter

Nattpatrullens neddragningar blir av

Nattpatrullens neddragningar blir av

Nyheter Från fyra till tre personal på natten i nattpatrullen. Det är vad som beslutats tidigare i veckan.

Arkivfoto; Kommunal och dess medlemmar besökte kommunfullmäktige

Beslutet är nu taget och nattpatrullen bantas ner till tre personal istället för fyra.

– Vi är inte glada över beslutet. Vi träffade politiker och chefer igår och berättade hur behovet av vår nattorganisation är och att vi inte klarar av jobbet med den minskade personalstyrkan. Positivt i det hela är att politikerna anser att frågan skulle varit deras från början, men just nu hjälper det inte. Framöver får vi se resultatet av det här. Vi förstår att de har sparkrav men vi anser att de har sparat på fel personalgrupp, berättar en av undersköterskorna vi har träffat som jobbar i Nattpatrullen.

Lotta Damberg, socialchef, svarar så här;

– I tisdags informerades personalgruppen om att förändringen genomförs. Det som benämns nattpatrull är fel, då det inte finns särskild ”patrull”. Det finns en organisation där personalen bemannar utifrån behoven som enskilda individer har. De bor både i ordinärt boende och på våra vård- och omsorgsboenden. Nattorganisationen består av tio medarbetare som från och med 6 maj blir 9 medarbetare. Vi sparar inga medel utan medlen är omfördelade till den ökade äldreomsorgen som finns i våra gruppbostäder. De har till exempel fått 1000 tkr i ökad budget via omfördelning under 2019. Samlat går fortfarande samma medel till äldreomsorg men till en annan enhet. Det är fler enheter än nattorganisationen som bidrar i socialnämndens budgetomfördelning som sker under 2019.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Nattpatrullens neddragningar blir av

Ett uttryck av Astrid Lindgren som passar här: NÄR DE SOM HAR MAKTEN SLUTAR ATT LYSSNA PÅ ANDRA DÅ SKA DE AVGÅ.

Som vanligt lyssnar ni aldrig på personalen, allt blir sämre hela tiden. För lite personal och dåligt schema. Jag är glad att jag som många andra har lämnat mitt jobb i vården.

Men antalet behövande i hemmen minskar inte i antal bara för att det snålas i budgeten. Och som socialchefen säger att man fått mer pengar totalt gör inte att de hemmaboende blir mer friska. Det här är svammel i samma format som gislavedspolitikernas Eu-resa. Mycket påhitt men lite verstad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *