Nyheter

Nedläggning av turistbyrån – mycket dåligt förslag!

Nyheter Vi Liberaler förstår att kommunledningskontoret har problem på andra plan och att de ser nedläggningen av turistbyrån som ett medel att lösa dessa problem.

(L) vill att turistverksamheten fortsatt ska finnas där den varit

Att lägga ner något så inarbetat som kommunens turistbyrå ger ju inget tillskott vare sig till besöksnäringen eller turisterna.

Kompetensen
Att ersätta den nuvarande personalen med så kallade info-points kommer att orsaka ett enormt kompetenstapp. Nu får turisterna snabba svar direkt, med så kallade info-points får vi ingen koll, vi vet inte vem som svarar, vi vet inte om turisterna får svar eller om de svar de får är korrekta, vi vet ingenting mer än att vi har ”info-points ”.

Kontinuitet och placering
Alla vet vart turistbyrån ligger. Läget kan inte bli bättre både geografiskt för kommunen och i samhället. Gott om parkeringar, ingen behöver åka vidare pga parkeringsproblem, tänk er bara två husbilar framför teaterfoajén.

Mycket fräscht både inne och ute, plus ett intressant innehåll även förutom själva turistbyrån.

Ekonomi, för ca 250 000 kronor har Vaggeryds kommun en turistbyrå öppen 6 dagar i veckan året runt, de ni!

Så varför i hela världen vill kommunledningskontoret bli av med detta. Sedan vill de anställa ytterligare en suspekt tjänst som skall få handeln att blomstra i våra samhällen.

Vi vill förstås också värna om vår butiksnäring och att den skall blomstra.

Men tror någon verkligen på att en ny kommunal tjänst kan ändra på de strömningar i handeln vi ser både lokalt och globalt? Visst hör de ihop, men bara till en del, turismen och butiksnäringen i vår kommun är två olika saker.

SÅ, rent ut sagt, ett fruktansvärt dåligt förslag.

Vi hoppas nu att fler än vi Liberaler vaknat till så vi kan hjälpas åt att stänga ner detta förslag på kommunstyrelsens möte på onsdag.

Liberalerna
Vaggeryds kommun

Taggar

9 reaktioner på Nedläggning av turistbyrån – mycket dåligt förslag!

Som den fungerar nu så står den till tjänst året om även på lördagar vilket inte den skulle vara inne i centrum Och Skillingaryds militärområde är riktigt värdefullt. Åk dit och läs på alla informationstavlor så ska du se att det är värt att satsa på och få kommunen intressant – gynnar alla
Så ofta när man reser som denna plats kommer på tal. Vi har nog råd med satsningar på ungdomar också

En turistbyrå med personal är alltid värdefull oavsett teknikens appar mm, klart att man ska ha en turistbyrå.

Hade vart intressant att veta vad totala besökssiffran ser ut.
Enligt statistiken besökte 1 494 besökare turistbyrån från vecka 23 till vecka 35 under förra året.
Delat på 317 dagar (6 dagar i veckan) = 4,7 besök per dag.
Det hade vart intressant med totalt antal besök per år, vilket kanske inte resulterar i så väldans mycket mer med tanke på att det är under ”semestertider folk reser” förmodar jag.
Men majoriteten av turistbesöken bör ske v. 23-35.
Vad gör man resten i lågsäsong tex?
Och vad kostar fastighet och drift varje år? det står 250.000kr, är det ink löner, och drift, förbrukningsvaror etc isåfall låter det ju väldigt billigt med tanke på att en skälig lön ska ingå i det arbetet?
Tycker inte vi behöver en turistbyrå, så mycket finns det inte att se i vår kommun. Och letar man efter någon specifik plats, kan man stanna och fråga någon eller det förslag som står i den andra artikeln eller googla.
”Förslag på lokala aktörer som kommer att tillfrågas om intresse finns att vara infopoint kan vara Hooks Herrgård, Byarums Hembygdsgård, Stiftsgården Tallnäs, Götaströms golfklubb, Hjortsjöns camping, Magnisa stuga, Miliseum, Hotell Småland, Leva Café, Julljus och Villa Vilan” verkar bra.

Tror nog tuistbyrån har haft fler besökare än exempelvis Miliseum, så ta er en funderare på vad som skall stängas

Ställplatser finns det ju gott om bakom turistbyrån, där marknaden brukar vara, även bortåt finns ju massor av plats man kan göra något av, aktivitetscenter med diverse grejer, parkering, bostäder etc.
Miliseum tror jag också vi hade klarat oss utan.
Bättre att satsa på något folk verkligen kan tänka sig att göra.
Som när man åker till jkpg/hok för spa, mat, butiker, underhållning eller vilka anledningar det nu är.
Ta någon butik, så får kanske turister samtidigt passar på att handla något eller dela ansvaret på 3 , en i Skillingaryd en i Vaggeryd och en i Hok så stannar man där det är närmst och samtidigt får företagen fler kunder. Win win.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *