Nyheter

Nedskräpning i skogen utanför Hok

Nyheter I ett mejl till kommunen skickar skogsbolaget Sveaskog information om samt hjälp att få bort nedskräpningen som hittats på skogsbolagets fastighet.

Nedskräpningen har hittats på fastigheten Hok 2:119 och ägs av skogsbolaget Sveaskog. Enligt lagen med särskilda bestämmelser om gaturenhållning och skyltning, är det kommunen skyldighet att återställa marken till det skick det var innan nedskräpningen ägde rum. Genom sitt brev önskar därför Sveaskog få hjälp av kommunen att plocka bort skräpet. 

– Händelsen är polisanmäld och vi har hittat plastsäckar med diverse skräp som hushållsavfall, glas, metall och plast. Vi har inte, och har aldrig varit ägare till det aktuella skräpet. Således har vi inget ansvar för nedskräpningen, skriver tjänstepersonen vid Sveaskogs förvaltnings AB till Vaggeryds kommun. 

Då man inte har kunnat finna den ansvarige och Sveaskog inte på något sätt är ansvarig för nedskräpningen och inte heller äger skräpet ankommer det på kommunen, i enlighet med ovanstående lagbestämmelse att åtgärda nedskräpningen. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Nedskräpning i skogen utanför Hok

Hoppas det går att hitta en adresslapp på något i säckarna så man kan binda svineriet till en syndare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *