Nyheter

Nej till bidrag

Nyheter Arrangemang som ej är i kommunen, säger vi nej till, menar Ewa Magnusson (L) och avslår ansökan på tusen kronor.

Föreningen – döva, hörselskadade och språkstörda barn i Västra Sverige har inkommit med en ansökan till kultur- och fritidsnämnden om ett ekonomiskt stöd på 1 000 kr för sin verksamhet under året. Bidraget ska vara till föreningens kurs- och aktivitetsprogram som består av helgkurser i teckenspråk, sommarläger och föreläsningar. Föreningens upptagningsområde är västra Sverige och i Vaggeryds kommun finns, i föreningen, två medlemmar.

– Vi avslår ansökan med hänvisning till våra bidragskriterier. Enligt våra normer ska aktiviteten finnas i kommunen, även om kommunen har medlemmar i föreningen, men kurserna och sommarlägret ska vara inom kommunens gränser. Om de hade sökt bidrag för att arrangera något här – hade det varit annorlunda, menar Ewa Magnusson (L) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Taggar

Dela


1 reaktion på Nej till bidrag

Helt rätt Ewa. Men hur är det när det hästföreningar i Vaggeryds kommun får bidrag och att de flesta medlemmarna bor i Jönköpings kommun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *