Nyheter

Nej till gallring

Nyheter Ett medborgarförslag har inlämnats med önskemål om att gallra vid norra delen av Skillingaryd. Nu har tekniska utskottet haft ärendet på remiss och lämnat svar.

Arkivfoto

Det var i somras medborgarförslaget kom in till kommunen om att gallra skogspartiet mellan Alshultområdet och Storgatan i Skillingaryd. Tekniska utskottet har besökt platsen och anser att skogen fyller en viktig funktion då det är en avskärmande effekt mot industriområdet på andra sidan bostadsområdet.

En skötselplan jobbas nu fram med utgångspunkt i kommande grönplan för ökad attraktion för boende och friluftsliv. Remissvaret lämnas nu till kommunstyrelsen för vidare beslut.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Nej till gallring

Om de nu ska jobba fram en skötselplan för grönområde för ökad attraktion får de inte glömma bort grönområdet mellan stigarna på Alshultområdet.
Alshultsområdet är det område där det sker och kommer att ske ett generationsskifte. Många som bor där börjar komma upp i ålder och säljer sina hus inom en 5-10 årsperiod. Redans finns det många barn i området och en förskola kommer ibland på besök. Grönområdet bjuder på långt gräs, en kulle som är övervuxen med långt gräs (=fästingar och ormar) och den så kallade lekparken består av en liten liten klätterställning (för barn upp till 4 år kanske) och två gungor (ingen gunga för små barn). För många år sedan, när lekparken flyttades några meter lovades att det skulle komma fler saker, men dessa har ännu inte kommit. Gör i ordning området så det blir lite mer attraktivt, kanske kommer även barnen ut då. Grönområdet idag är inte jätte attraktivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *