Nyheter

Nej till nytt hus i vindbruksområde

Nyheter En ansökan har inkommit till miljö- och byggnämnden om att få bygglov till ett enbostadshus i Tofteryds Torp

– Vi sa nej till detta då ansökan om bostadshuset ligger inom vindbruksplanens område, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Där bostadshuset skulle byggas är beläget inom det område som är utpekat i vindbruksplanen och det finns fyra vindkraftverk planerad med driftstart 1 november 2023.

Arkivbild

Taggar

Dela


Läs mer

Skyddsavstånd till vindkraft: Nej till nytt hus men ja till verk nära bostad
Beskedet: Klartecken för fyra vindkraftverk

11 reaktioner på Nej till nytt hus i vindbruksområde

De som blir informerade om byggnad av vindkraftspark bor inom 1 kilometer fick jag till svar, det är märkligt med tanke på hur höga vindkraftverken är. Undrar om de har otur när de tänker, de som förstör vår fina natur och hur går det att se goda miljöskäl att bygga och återställningen av naturen när de inte gör någon vinst och vill lägga ner? Var glad att de inte beviljar bygglov – det är hemskt att höra och se vindsnurror.

Det är stöld som pågår på landsbygden när vindkraftindustrier etableras.
De markägare som tillåter verk på sin mark stjäl av sina grannar och bygd. Man stjäl fastighetsvärden, rätt att bygga bostad på egen mark rätt att kunna sälja tomter. Stad och samhällen har längre skyddsavstånd mellan verk och boende än landsbygdsbefolkning. Man gör således skillnad på befolkningens säkerhet och hälsa. Utöver detta förstör man även miljön med vindkraft, miljön för de drabbade och vilda djuren.
Det måste bli ett stopp på detta vansinne som pågår. De drabbades rätt måste gå före.

Att säga nej till fastighetsbyggnationer på grund av att området är utpekat som vindbruksområde är som att säga nej till kommunens framtid. Vindindustrin ger ingenting, den bara tar. Den tar djur och naturområden. Förstör miljön och den förstör hälsan och livsmiljön för närboende.

Bor i en vindkraftsindustri mellan Hestra och Grimsås. Flyttade hit 2005 för att bo i en tyst och lugn miljö. Hade ingen aning om att det var på gång att byggas vindkraftverk. Hade jag vetat det så hade jag aldrig köpt gården. Mitt hem och mitt liv är helt förstört. Jag vill inte bo kvar här men vem vill bo i ett hem där det dånar och vibrerar som på en flygplats?

Vindkraft i nära anslutning till annans fastighet inskränker på den andra ägarens äganderätt och brukanderätt. Vindkraften borde ej ha godkänts där från första början.

Jag trodde man flyttade ut på landet för att man ville slippa industrimark. Borde man inte planera vindkraftparkerna vid industrimarkerna och bevara våran vackra natur?

Man kan bygga vindkraftverk som kan rasa ner med kilometer verkan men inte hus? Konstig kommun.

Märkligt att det inte går att bygga ny bostad på vindbruksplanerat område, men helt okej att bygga vindkraftverk vid befintliga bostäder!
Hur stor yta i denna ”boendekommun” är obyggbar på grund av skjutfält, bullerzon, industritomter samt vindbruksplanerat område? Var har kommunen tänkt att dess invånare ska bo? Det känns inte alls som att man månar om sina invånare på landsbygden, vare sig de som bor där nu eller de som försöker flytta hit. Men jag hör gärna era tankar om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *