Nyheter

Niorna övergår till distansundervisning

Nyheter Undervisning kommer att bedrivas på distans för årskurs nio elever på Fågelforsskolan i Skillingaryd från och med idag

Utifrån ett utbrott i en klass i årskurs 9 på Fågelforsskolan 7–9 har förvaltningen, i samråd med rektor och smittskyddsläkare, beslutat att undervisning ska bedrivas på distans för elever på Fågelforsskolans årkurs 9 från och med idag till fredagen den 26 mars. Samtliga elever i årskurs 9, förutom grundsärskolan omfattas av beslutet. Beslutet är fattat utifrån att hindra smittspridning på skolan. Undervisningen återgår till det normala från och med måndag 29 mars.

– Beslutet var enkelt att ta då samtliga elever i årskursen haft distansundervisning tidigare. Skolan upplevde att det fungerade bra då och vi är övertygade att det kommer fungera bra nu också, säger Per-Erik Lorentzon, skolchef.

Just nu pågår ett snabbt omställningsarbete och information går ut till elever och vårdnadshavare. En särskild information skickas med alla elever från smittskyddsenheten där det framgår vilka försiktighetsåtgärder man personligen ansvarar för. Bland annat finns information om hur man ska förhålla sig till fritidsaktiviteter.

Elever som saknar uppkoppling eller av annan anledning inte kan vara hemma och studera kommer att ha möjlighet att sitta på skolan i enskilt rum.

Källa: Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


2 reaktioner på Niorna övergår till distansundervisning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *