Nyheter

Niorna presenterade årets kabaré

Nyheter I teatersalongen Skillingehus var det vid lunchtid duktiga niondeklassare från Fågelforsskolan som tog plats på scen

En spelande nervös elev får sällskap av rektorn  [1/9]

Dörren öppnas och in springer niorna  [2/9]

Rektorn bärs ut  [3/9]

På ICA är det lugnet före stormen "Undra vad det är för skolmat i dag"  [4/9]

Allt i butiken köptes  [5/9]

Glitter och glamourtjejer presenterade årets klädkollektion  [6/9]

  [7/9]

En gymnastiklärare får vara med på scen...  [8/9]

Fullsatt till sista plats när årskurs 7 och 8 fick se kompisarna i nian  [9/9]

I tio dagar har eleverna övat på årets kabaré och när vi anländer till Skillingehus tar kompisarna från årskurs 7 och årskurs 8 plats i fåtöljerna framför scen. Bakom scen väntade förväntansfulla elever innan föreställningen. 

– Ett 80-tal elever har jobbat med kabarén. Det är intensiva dagar just nu innan premiären, men samtidigt fantastiskt roligt. Eleverna har gjort manus, sketcher och kläder. Under pandemins år, 2020 och 2021, hade vi också föreställningar, men filmades. I år blir det på riktigt och vi får äntligen bjuda in publik. Orkesterdiktet är borttagit och vi har fått mycket god hjälp av Christian Andersson som ordnat ljudet, vilket vi är tacksamma för, säger Tobias Nilsson vid Fågelforsskolan i Skillingaryd. 

Föreställningen, som är 1,5 timma, visades för alla sjuor och åttor under tisdagseftermiddagen och i kväll hälsas alla föräldrar välkomna att ta del av årets upplaga av niornas kabaré.

En av lärarna hälsar eleverna välkomna med ”Här gäller samma regler som vi har i skolan. Nu ska ni bara få njuta av kabarén. Vi är glada att behålla den här traditionen. Nästa år är det er tur”.

Kabarén börjar med att rektorn i skolavslutningshatt kommer in på scen varpå en mängd elever rusar från foajén och upp på scen och bär ut henne. Därefter undrar kassörskorna på ICA var alla nior tagit vägen samtidigt som man funderar på vad det är för skolmat? Rätt var det är springer niorna in, köper allt godis och dricka och försvinner vidare bakom kulissen…

Röda mattan rullas ut och tre glitterklädda tjejer presenterar årets klädkollektion som visade sig vara lärarnas klädsel under åren vid Fågelforsskolan. 

I personalrummet samlades lärarna och diskuterade veckan som kommer innan grillkvällen tar vid. 

En fullsatt teatersalong, visslingar, jubel och en mängd applåder får summera ”2006 Föräldrarnas största flex” som en succé. På torsdag lämnar niorna Fågelforsskolan för vidare studier, eller kanske en och annan teaterkarriär… 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *