Nyheter

Normal säsong för snöröjarna

Nyheter Den kommunala snöröjningsbudgeten håller sig inom ramarna och skulle det behövas så tillsätts mer pengar.

Arkivfoto från snöröjning

– Tekniska förvaltningens budget för snöröjning ligger ungefär på samma nivå som tidigare och den klarar precis en ”normal” vintersäsong, säger Elisabeth Wigert på tekniska kontoret.

– Blir kostnaderna högre får det tas från annan verksamhet inom tekniska förvaltningen alternativt att politikerna tillför mer medel. Vi slutar naturligtvis inte att snöröja för att pengarna är slut, samtidigt måste vi hushålla med den budgeten vi har, avslutar Elisabeth.

Den kommunala snöröjarupphandlingen sköts av bolaget Svevia sedan drygt ett år tillbaka. Detta gäller enbart de kommunala gatorna och vägar. Statliga vägar ansvar Trafikverket för och de enskilda vägarna sköts av vägföreningar och fastighetsägare.

De kommunala vägarna har delats in i olika klassningar och prioritet läggs alltid på väg 846 som går mellan Skillingaryd och Vaggeryd och de större vägarna som går in och ur samhällena. Prio 2 är bussgator, centrala delar av tätorterna, förbi skolor och vårdcentralen och cykelvägar. Därefter snöröjs de ”vanliga” gatorna i våra bostadsområden. Dock blir många trottoarer och gångbanor inte snöröjda alls.

Mer kommunal information om snöröjningen finns här

Taggar

Dela


6 reaktioner på Normal säsong för snöröjarna

Under all kritik vad gäller snöskottningen,
Det har blivit katastrof dåligt!
Hur i hela friden kan detta vara okej?
Vi betalar för att detta skall skötas men det
Sköts ju inte alls!
Varför ska vi då betala?
Skriver att pengarna räcker! Det är väl klart att det gör när det inte spenderas några!

Tycker att någon högre upp med lite att säga
till om borde svara på dessa inlägg!

Något måste göras!

Om inte annat kan ju kommunen subventionera våra länkarmar,styrleder,bussningar,stötdämpare som blir kass av sånt här.

Jag har mer förstått att snöröjarna får ringa själv till kommunen och fråga om det inte är dags att gå ut, men det ska ”väntas”. Vet flera snöröjare som sitter och väntar på samtal, gång på gång att få gå ut (som ändå förstår när det behövs och inte). Men några samtal kommer sällan när det väl behövs.
Skotta när första snön lagt sig, så slipper vi alla bullriga vägar som frestar otroligt på bilarna. Man kan inte vänta på att skotta som man gör idag, man väntar flera gånger för länge. Då blir det packat, och buckligt och sen går det inte få bort överhuvudtaget. Tror vi har haft skottat 2 gånger under hela vintern på hela området. När vi hade släpkärra var det så mycket snö så vi körde nästan fast och då lutar det inte mycket uppför.
Tillsätt mer pengar för detta, det är på långa vägar för klent tillsatt. Det var mycket bättre ordning på det förr. Nu handlar det om extrem snålhet. Vi betalar trots allt för att ni ska skotta, och då ska det minsann vara skottat också!

Det kan inte handla om pengar när de är så generösa i vissa andra frågor. Det är ointressant fråga för vissa tjänstemän på tekniska kontoret för de bor ju inte här i kommunen. Bara det är välskött bakom Skillingehus så räcker det.

ja det är klart att pengarna räcker när det inte plogas när det behövs.
Skyller inte på de som snöröjer, de är duktiga, men får inte fara ut förrän upphandlaren(Svevia) ger direktiv om detta.
Så vi får ha alla spåriga gator tills våren o dagsmeja kommer i April,,,

Ja så illa är det. Kommunen har ju avsagt sig vinterväghållningen. Det har blivit en tydlig försämring den här vintern. Folk med rollator eller barnvagn de får hålla sig hemma för de kan inte ta sig fram. I samhällskontraktet ingår att i kommunalskatten ingår snöröjning på alla gator.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *