Nyheter

Nu är den öppnad…

Nyheter Nu är cirkulationsplatsen Sturegatan - Storgatan i Skillingaryd öppnad för trafik.

Arkivfoto från försommarens arbete

 

En cirkulationsplats är det som är utanför det ofta lilla runda i mitten, rondellen. Fast i den här cirkulationsplatsen går det också att köra genom rondellen för det tvingas nog större fordon göra.

Under tio minuter vid 15-tiden i dag kunde konstateras att alla tog det försiktigt. Fast det där med att blinka missade många. Man måste ge tecken om filbyte bland annat när man tänker köra ut ur cirkulationen, medan tecken om planerad färdväg vid infart i cirkulationen rekommenderas men inte är ett krav. (wikipedia)

Cirkulation av bilar.

Taggar

Dela


18 reaktioner på Nu är den öppnad…

Visst behöver man inte i denna modell av rondell inte köra runt,utan man kan gena över rondellen om det inte är mötande trafik ?

Tycker inte om denna nymodighet. Har testat fyra gånger nu på eftermiddagen, men jag får inte till det. Jag skulle göra en vänstersväng in mot gamla Konsum (kom åkande norrifrån), men hela tiden kom jag ut ur denna ”rotationskorsning” från samma håll som jag kom ifrån. Det blev alltså en U-sväng av det hela. Det slutade med att jag fick ta Östra Allégatan för att komma dit jag skulle.
Nä tacka vet jag hederliga korsningar!

Fin rondell – var smidigt att passera på väg bort till drickaaffären 🙂 Mycket snyggare också än den vi har i Götafors

Jag hoppas att folk lär sig hur man använder en rondell i fortsättningen. Vissa verkar inte koppla att det är ett samspel med andra bilar för att undvika eventuella olyckor.

Tyckte det var problem när bussen skulle köra höger och vi kom och mötte den från andra hålle . Bilen före fick stanna för det var trångt och jag efter fick stanna i rondellen. Hoppas ni förstår min dåliga förklaring

Tror dock inte barn på väg längs skolgatan går fram till rondellen för att använda övergångsstället där då det enda motiverade övergångsstället nu är borttaget.
Att sedan så många bilar saknar högerblinke eller att man inte lärt sig att använda den. Det är ju trots allt inte första rondellen i kommunen.

All energi och resurser går åt att satsa på Vaggeryd. Antar att jobben som skapas i Skillingaryd. Så vill väl politikern att de ska bosätta sig i Vaggeryd och pendla till Skillingaryd. Men det kan ju slå bakut. Tror att de flesta vill bo på orten man jobbar på

Håller med dig Thomas, inga problem i Vaggeryd men alltid problem i Skillingaryd. Nu ska ju alla resurser läggas på Yggesjöområdet i Vaggeryd så då blir det väl inget kvar till Stenvadet och Trolleberget i Skillingaryd.

Nu när redaktionen öppnat språklådan kanske man också kan köra en trafiklåda. Rondellkörning är ett stort aber i denna kommun, samt tilläggsskyltar med mera. All info i trafikvett välkomnas.

Kan ju ha fel. Men verkar det inte flyta på utan diverse problem i Vaggeryd när det gäller det mesta. Och i Skillingaryd är det ”alltid” problem med det mesta. Och vi i Skillingaryd väntar fortfarande på svar från kommunen var man ska bemöta dessa som ska jobba med 400–500 nya jobb ska bo. Ska man satsa alla resurser på Vaggeryd som vanligt.

Körde ikväll fungerade bra men det var en högersväng
Få se när det blir en vänstersväng om den räcker till

Fint arbete och det fungerar bra att passera via rondellen! Men!!
Vi MÅSTE bli mycket bättre på att markera vilken väg vi planerar att lämna denna rondell!
Vitsen med en rondell är att trafiken skall flyta på utan alltför många stopp/start, blinkar du inte kan jag behöva göra ett onödigt stopp om du helt plötsligt svänger av där jag står😡
Du är inte ensam i trafiken!

Äntligen och man får väl tacka behovet om byte utav va-rör i marken som var en av grunden för cirkulationsplatsens tillkomst. Nu får vi hoppas att affärslivet åter blomstrar – inte bara efter de senaste 21 veckornas gatuarbeten – utan också för lång framtid. För det var ju affärsägarnas förening som önskat att denna rondell skulle tillskapas.
Tänk vad mycket kommunen kan åstadkomma för att stödja den lokala affärsutvecklingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *