Nyheter

Nu är ugglan Hildegard hemma igen

Nyheter En kraftig hjärnskakning – det blev resultatet av ugglan Hildegards nattliga äventyr i slutet av förra året. Efter en dryg månads konvalescens i Göteborg är hon nu återbördad till sitt revir mellan Hok och Vaggeryd.

Det var mellan jul och nyår som Martin Persson hittade den påkörda ugglan på vägen mellan Hok och Vaggeryd. Efter att djuret bott hemma hos familjen några dagar så skickades hon senare till en djurklinik i Göteborg.
– Vi har verkligen börjat gilla den här ugglan. Jag tänkte att han skulle heta Magnus, efter Magnus Uggla, men vi vet inte om det är en tjej eller kille. Jag är inte så haj på ugglor. Min sambo tyckte att det var en Hildegard, berättade Martin Persson för Skillingaryd.nu.

Revir på tre kilometer

I söndags så var det så dags för ugglan att återvända hem. Ugglan som förövrigt var av honkön och därmed fått namnet Hildegard.
– Det var en från Djurambulansen som skulle i ett privat ärende till Huskvarna så vi möttes upp där, berättar Martin Persson och fortsätter:
– Det var viktigt att vi skulle ta tillbaka henne och släppa ut henne på samma ställe som vi hittade henne. Ugglor är tydligen monogama djur och har bara sitt revir på cirka tre kilometer.

LÄS MER:  Martin räddade påkörd uggla

Martin Persson och hans familj släppte ut ugglan på platsen.
– Hon såg mycket fräschare ut nu än när jag hittade henne. Fin i sin fjäderdräkt och pigga ögon. Det var kul att få se henne igen. Hon klev upp på min hand och så tog jag ut henne ur buren och så flög hon iväg. Det var mäktigt.

Se bildspelet nedan. Foto: Martina Lengel

Här flyger Hildegard iväg.  [1/4]

Martin Persson med ugglan på sin hand.  [2/4]

Martina Lengel, Ugglan Hildegard och Martin Persson.  [3/4]

Ugglan Hildegard.  [4/4]

Taggar

Dela


3 reaktioner på Nu är ugglan Hildegard hemma igen

Vilken härlig solskenshistoria! Så fint gjort och att samma person fick släppa tillbaka ugglan på hennes revir igen!

En härlig solskenshistoria som värmer i vintermörkret. Fint gjort av de inblandade. Hoppas på mer civilkurage och hjälpsamhet 2024! (:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *