Nyheter

Nu flyter bäcken fint förbi Mejeriet igen

Nyheter Vid Mejeriet i Skillingaryd har det under en längre tid jobbats med att få till utemiljön och då framför allt den fina dammen och vattenspegeln. Under fredagsförmiddagen var vi på plats och träffade killarna bakom arbetet

Olle, Patrik, Gustav och Vincent var på plats idag när sista arbetet skulle göras  [1/7]

Snart rinner vattnet här igen  [2/7]

Christer gör den sista putsen med duken  [3/7]

En kokosduk har lagts i slänten  [4/7]

Vid 22-tiden på fredagskvällen hade det fyllts upp en del  [5/7]

Foto från fredagskvällen  [6/7]

Foto från fredagskvällen  [7/7]

– Det är inte säkert vi hinner styra om vattnet innan vi tar helg. Men det är nästintill klart, säger ansvarige Olle från Söderkvist Gräv.

En kokosduk monterades i slänten ner mot bäcken, under fredagseftermiddagen, så att inte jorden ska hamna i vattnet och att växter kan planeras.

Under alla stenar i bäcken – som heter Gropabäcken – är en gummiduk anlagd som Christer nu justerar vid cementtrumman där vattnet snart ska få rinna ut. När vi besöker arbetsgänget kommer välkände Skillingarydsbon Vincent Söderqvist. Han har varit här varje dag och sett till att arbetet har gått rätt till. Arbetslaget tycker det är bra att ”totalansvarige” Vincent kommer förbi.

– Jag tycker det ser bra ut. Ska bli intressant att se hur det blir när vattnet kopplas på också, kommenterar Vincent Söderqvist.

Under tiden arbetet varit igång har vattnet fått en annan bana, via en slang, förbi Mejeriets ingång och släppts ut längre ner mot Kaffegatan, så att arbetet med dammen har kunnat göras ostört.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Nu flyter bäcken fint förbi Mejeriet igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *