Nyheter

Nu flyttas ensamkommande ut

Nyheter Från den 1 juli, på lördag, flyttas de ensamkommande barn som fyllt 18 år ut från kommunens HVB hem. Men vart ska de bo?

En orolig medborgare, med insyn i verksamheten, har hört av sig till Skillingaryd.nu. Det handlar om ensamkommande flyktingbarn som bott i kommunens HVB-hem i över ett års tid.

– De som fyllt 18 år och inte har fått sin asylutredning slutförd slussas över till Migrationsverket från lördag. Dessa ynglingar får söka sig till vuxenboendet. Det vuxenboendet vi har här i kommunen är fullbelagt. Migrationsverket söker då troligen i grannkommunerna men ungdomarna vet inte vad de ska bo på söndag…, säger den oroliga kommuninvånaren.

– Det är djupt olyckligt och framför allt orättvist då de ensamkommande ungdomarna som är mellan 18 till 21 år, som fått asyl, är välkomna in i kommunens HVB-hem då kommunen får ersättning för dessa och ungdomarna får hjälp med, förutom boende, kommande vårdkontakter och framför allt pedagogik, menar kommuninvånaren.

– Den 1 juli är det fem ungdomar som inte vet var de kommer att flyttas till. Det kanske finns någon vänlig medborgare som vill öppna upp sitt hem eller har ett rum till övers i sitt hem, avslutar den oroliga kommuninvånaren.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *