Nyheter

Nu kan man cykla på nya teknikbanan på Grönelund

Nyheter Skillingaryds Frisksportsklubb håller på med skidor, orientering, friidrott och mycket annat. Det senaste tillskottet är cykelsektionen som kom till för ungefär fyra år sedan med Peter Bergström som ordförande. Nu börjar den nya cykelbanan att ta form.

Tekniksnack  [1/5]

Redo för en runda till  [2/5]

Mousa Mousa, Riksidrottsförbundet, Göran Svensson, SFK, Sverker Bernardsson, ordförande kultur och fritidsnämnden, Jörgen Bergström, ordförande cykelsektionen SFK och David Norrfjärd, förvaltningschef Kultur & Fritid  [3/5]

Nytillskott  [4/5]

Full fart!  [5/5]

– När vi pratade om klubbens framtid kände vi att det här med cyklingen skulle passa oss väldigt bra, framför allt i vår ungdomsverksamhet. För ungefär ett år sedan började vi i föreningen att fundera på en teknikbana för cykling och nu är banan på gång, berättar Göran Svensson, ordförande i klubben.

– Utgångspunkten var att ur ett barn- och ungdomsperspektiv få så mycket ekonomiskt stöd som möjligt för att få detta i hamn. Vi har fått givmilda bidrag från Norhedsstiftelsen, Riksidrottsförbundet, Smålandsidrotten och från Vaggeryds kommun, fortsätter han.

– Etapp 1 är i princip färdig, en bana med kullar där man pumpar sig själv framåt med cykeln. Här finns en hel del doseringar och höga kurvor, en teknisk bana och det finns möjlighet att hoppa. Ett lekfullt sätt att ta sig fram, säger Peter Bergström, ordförande i cykelsektionen.

– Etapp 2 kommer att bli två hopplinjer med ett lite högre och ett lite lägre hopp med en grop och en nerförsbacke där man om man vågar kan hoppa, annars rulla. Etapp 3 blir ett grönområde med träspångar över sankmarken, en bro över bäcken och vidare till stigar in i skogen. Det här blir en yta att leka på och ha kul med cykling, fortsätter han.

Banan är uppbyggd av vanligt fyll, grövre grus och till sist stenmjöl ihop med ett bindemedel för att det ska bli lite mer hållbart. De har arbetat med banan i ungefär en veckas tid med lokala förmågor men folk som kan det här har hjälpt till att designa. De är här i dag och gör den sista touchen.

– På tisdagar har vi barn- och ungdomsträning och vi önskar att fler ska upptäcka hur roligt det är att cykla mountainbike och att cykla i skog och mark. Det finns många ställen att cykla på i den här kommunen, säger Peter och berättar att banan känns faktiskt bättre än den gjorde på ritning, så det här blir riktigt bra!

Taggar

Dela


1 reaktion på Nu kan man cykla på nya teknikbanan på Grönelund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *