Nyheter

Nu lyfter Östra fiberföreningen

Nyheter Förberedelserna är i full gång och byggstart väntas efter sommaren

Inför en mer än fullsatt teatersalong höll Östra Fiberföreningen årsstämma igår kväll. Nu är det inte längre frågan om ”om” det blir fiber utan ”när”.  Jim Lejon informerade om att det är utskickat över 700 anslutnings avtal och 250 har redan kommit tillbaka. Förenings bedömning är att nätet kommer att innehålla närmare 800 anslutning när det här projektet är klart.  Vi har haft en stark tillströmning av nya medlemmar de senaste veckorna.

Johan Ahlqvist från Sandahls entreprenad var där och informerade om byggprojektet. Förberedelse arbetet är i full gång  byggstart väntas efter sommaren. Om ett år kommer 30% av anslutningarna vara uppkopplade 80% nästa höst. Nätet beräknas vara helt klart augusti 2019.

 IP-only representant Cedric Strauss var där och informerade om de tjänster som kommer att finnas tillgängliga i nätet. Medlemmarna kommer att kunna köpa bredbands tjänster från 200 kronor och uppåt. Och det kommer att bli både snabbare och stabilare mot den uppkopplingen som finns idag.   

Sune Toftgård höll i klubban under årsmötes förhandlingarna. Jim  fick förnyat förtroende som ordförande.  Styrelsen minskades något, Gunilla Johansson, Carl-Johan Bertilsson och Olof Sjöholm valde att lämna efter välförrättad värv. Mattias Lundqvist, Torp Hagshult, valdes in som ny styrelseledamot.

Anders Friberg

Östra fiberföreningen - fullsatt i teatersalongen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *