Nyheter

Nu påbörjas arbetet med en ny simhall

Nyheter Vid kultur- och fritidsnämndens möte diskuterades framtiden för simhallen i Vaggeryd

Sim – och sporthallen i Vaggeryd har varit ett sorgebarn under lång tid. Nämnden skickade ut en begäran till de politiska partierna i december med en fråga om hur de ser på simhallsfrågan i Vaggeryd. Fem av nio partier har svarat på frågan och det framgår att det finns en majoritet bland partierna om att det bör byggas en ny simhall i Vaggeryd med placering där den nuvarande simhallen är placerad.

Socialdemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna är tydliga i sina besked om att det bör byggas en ny anläggning.

Centerpartiet svarar att de vill ha med ett renoveringsalternativ i framtida underlag. De är också tydliga att en satsning på en ny simhall i Vaggeryd inte får inverka negativt på simhallen i Skillingaryd.

Nämnden beslutade att förorda kommunfullmäktige att rikta in det fortsatta arbetet mot att bygga en ny simhall i Vaggeryd. De menar att det bör tillsättas en arbetsgrupp snarast för att fatta beslut i frågan så fort som möjligt för att kunna bygga en ny simhall under kommande mandatperiod.

Arkivbild. Foto: Martina Ojala

Taggar

Dela


Läs mer

Politiska gruppen planerar för ny simhall i Vaggeryd

7 reaktioner på Nu påbörjas arbetet med en ny simhall

Håller med Centerpartiet – att man måste undersöka möjligheten att renovera befintlig simhall med en kostnad som ställs emot att bygga helt ny simhall.

Satsa också på en jättebra avdelning för barn som då ger kommunens barnfamiljer ett mervärde.

Öppet varje dag såsom alla andra simhallar runtom i landet. Var inte dumsnåla. Investera i en bra relaxavdelning där man kan känna glädje och nöjdhet av att bo i lilla Vaggeryd. Det är inte mycket begärt. Man bygger en ny simhall maximalt 2 gånger på 100 år så snäll tänk smart och snåla inte med investeringen.

Mycket klokt med placering och det blir nytt. Se gärna till att få med några bubbelbad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *