Nyheter

Nu ska Mejeriet ut på upphandling

Nyheter Efter många och ibland besvärliga turer är det dags för handling avseende Mejeriet.

Mejeriet - Arkivbild

Det har pågått diskussioner under senare år om byggnationen på kvarteret Mejeriet där det ska byggas ett trygghetsboende. Nu verkar man vara överens om att det är dags att gå från ord till handling och de funderingar som fanns vid förra mötet om extern förvaltning och ägande i annan regi än kommunens visade sig inte kunna gå.

– Vi ska fatta beslut om att gå ut i upphandling, säger Gert Jonsson som är ordförande i kommunstyrelsen. Kommunstyrelsens arbetsutskott är projektgrupp och en första träff blir nu på fredag då Gert Jonsson och kommunstyrelsens vice ordförande Kenth Williamsson ska träffa fastighetschefen Torbjörn Isaksson. Då ska de också kunna se mer än en ritning genom digital visualisering.

Man är nu överens om att gå vidare med upphandlingen som också kommer att innebära upphandling av en projektledare, vilket är nödvändigt för ett byggnation av sådan omfattning.

Det kommer alltså att bli kommunen som äger och driver fastigheten medan fastighetsskötseln ligger utanför.

På frågan om byggnationen ligger rätt konjunkturmässigt av ekonomiska skäl ser såväl kommunalrådet som oppositionsrådet ljust på det hela. Byggsektorn har svalnat av betydligt det senaste halvåret enligt Gert Jonsson medan Kenth Williamsson tror att Mejeriet är så speciellt att många kan vara lockade av att bygga för att ha som exempel i sin marknadsföring gentemot andra kommuner framöver.

Taggar

Dela


1 reaktion på Nu ska Mejeriet ut på upphandling

Bygga o ändra pengar hit o dit men när det kommer till äldre så är det som med kommunens satsningar i pengar då åker äldre hit o dit med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *