Nyheter

Nu startar försäljningen av årets majblomma

Nyheter Som så mycket annat drabbas årets majblommeförsäljning av pandemin och det blir inte som vanligt

Majblomman har drabbats hårt av pandemin, förra året ställdes majblommeförsäljningen in helt. Inga majblommor blev sålda och Majblomman fick kämpa för att överleva. Det innebar att de fick svårt att stötta barn i ekonomisk utsatthet.

År 2019 samlade Majblommans lokalförening in så mycket så de kunde dela ut hela 58 000 kronor till barnen i Vaggeryd med omnejd. Förra året fick de in endast 14 000 kronor. Så i år är Majblommans insamling extra viktig. Barns behov av hjälp har ökat under pandemin.

I år står Majblommans insamling på två ben. Dels säljer barnen förra årets blomma, som är rosa och orange, via egna webbshopar, dels kommer det att finnas digitala insamlingar där man kan köpa årets majblomma, som är tiger- och zebrarandig.

Flera butiker i Vaggeryd stöttar genom att starta digitala insamlingar. Dessutom kommer Ritz Konditori och Lilla Tårtbageriet baka majblommekakor och Acleja sälja majblommebuketter.

Om man vill köpa en majblomma tar man kontakt med något barn som är nio år eller äldre. Då får man en länk där man kan beställa blommor och betala med Swish eller kort. Blommorna får man hemskickade med post. Man kan också kontakta lokalföreningen via e-post: vaggeryd@majblommeforening.se

Insamlingen börjar den 15 april.

– Just i år blir det jättesvårt för det krävs ganska mycket av barnens föräldrar att hjälpa barnen att komma i gång. Det är inte alls många från skolorna som har anmält sig än så länge men när de väl har registrerat sig är det väldigt smidigt för barnen att sälja själva. De delar sin länk till släkt och vänner och de får material med qr-koder så de kan lämna till grannarnas brevlådor och liknande. Så hjälp gärna era barn så att de kan komma i gång, sedan klarar det av det själva, berättar Ann-Christin Vilsson som är ordförande i majblommans lokalförening i Vaggeryd.

– Det är väldigt roligt att så många lokala butiker och företag ställer upp på den här insamlingen. Vi har även fått en spontan gåva från Steelnova som skänkte en summa pengar till oss. Det uppmanar jag naturligtvis andra företag  att göra också, säger Ann-Christin.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Nu startar försäljningen av årets majblomma

Det är ju barn som säljer de fysiska majblommorna. De får 10 procent av sin försäljning. Det är ju Majblommans motto att ”barn hjälper barn”. Däremot hittar du den digitala insamlingen i butiker i Vaggeryd, på Facebook cho på Instagram. Men då är det den digitala blomman (årets blomma).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *