Nyheter

Nu startar intensiv hemrehabilitering i kommunen

Nyheter Inom kort drar projektet med intensiv hemrehabilitering igång i Vaggeryds kommun. Det hela går ut på att patienter ska kunna erbjudas rehabilitering i hemmet under en kortare tid.

Teamet som ska arbeta med hemrehabiliteringen startades upp i september och snart kommer man dra igång i ”skarpt läge”. Patienter i Vaggeryds kommun från 65 år med ökat omvårdnadsbehov och ett aktualiserat rehabiliteringsbehov från hemsjukvårdens rehabteam ska kunna erbjudas rehabilitering i hemmet under en begränsad period.

I teamet ingår arbetsterapeut, fysioterapeut och undersköterskor som tillsammans med patienten sätter upp en rehabiliteringsplan utifrån individuella mål. I nära samarbete finns ordinarie hemtjänst och socialsekreterare.

Milos Licina är områdeschef för hälso- och sjukvårdens rehab och projektledare för IHR projektet.
– Teamet arbetar hälsofrämjande och motiverande med både individanpassad och aktivitetsinriktad träning genom ett rehabiliterande förhållningssätt. Detta i syfte att öka funktions- och aktivitetsförmåga som kan bidra till ökad självständighet och på så sätt möjliggöra att bo kvar längre i eget boende, berättar han.

Projektet syftar till att patienterna behåller sin självständighet och därmed minskar hemtjänstsinsatserna på sikt.
– Resultatet på individnivån kommer även leda till ett kostnadseffektivare sätt att bedriva rehabilitering och hemtjänstinsatser i Vaggeryds kommun. Projektets tidsperiod sträcker sig till slutet av år 2023 då utvärdering är planerad, berättar Milos Licina.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *