Nyheter

Ny ägare till Padel Panorama

Nyheter Everysport köper det nybyggda Padel Panorama vid Stigamo. – Det känns tryggt, menar näringslivschefen.

Arkivbild från pixabay

I torsdags kom nyheten att 100 procent av aktierna i Padel Panorama köps av Everysport Media Group, förvärvet sker den 1 juli. Padelanläggningen vid Stigamo är en av världens största inomhusanläggningar och rymmer 23 padelbanor. Snart öppnar även åtta utomhusbanor.

Padel Panorama öppnades så sent som i december 2020 och har under årets första fem månader haft en omsättning på 7,5 miljoner kronor och ett resultat på 3,4 miljoner kronor.

– Vi får nu in en anläggning av absolut världsklass i vår portfölj. Varje vecka besöks anläggningen av 5 000 kunder, kommenterar vd Hannes Andersson.

Vaggeryds kommuns näringslivschef Johan Thorsell kommenterar:

–Det här blir bra och tryggt. Det känns som att det skulle bli bättre förutsättningar om man vill arrangera större arrangemang, likt tävlingar i svenskt mästerskap. Hooks Herrgård ligger i närheten och är en bra samarbetspartner, menar Johan Thorsell.

Fotnot: Enligt förra veckans pressmeddelande kommer anläggningen att passera 50 000 kunder och köpeskillingen är 600 000 kronor som kommer att erläggas kontant vid tillträdet. I samband med tillträdet den 1 juli tecknas ett nytt tioårsavtal gällande hyresavtalet med fastighetsägaren. Everysport Media Group är en svensk mediakoncern djupt rotad inom sport och spel.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Ny ägare till Padel Panorama

Allmänt känt i att något har varit fel från början i detta projekt. Intressant ändå att välja svart färg på byggnaden…

Märkligt! Ett företag som omsätter 7,5 milj på ett halvår och redovisar en vinst på detta på 3,4 milj, har nu sålts för 0,6 milj. Måste vara något sorts rekord.

Varför ger man i princip bort en vinst maskin till Everysport Media Group? Ett företag som röda siffror i resultaträkningen de senaste tio åren.

Det blir bra och tryggt, säger näringslivschefen Johan Thorsell. För mig känns det verkligen suspekt och varningssignalerna är tydliga.

Pelle Philip

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *