Nyheter

Ny artikelserie: provläs mysdeckare i sommartid

Nyheter I sommar ger vi er läsare chansen att få ett smakprov av Ewa Klingbergs mysdeckarserie ”Värnamord”.

I sommar ger vi er läsare chansen att få ett smakprov av Ewa Klingbergs mysdeckarserie ”Värnamord”.

När Ewa Klingberg lämnade feelgood-böckerna bakom sig för att skriva deckare valde hon Värnamo som utgångspunkt. Resultatet blev trilogin ”Värnamord” som består av titlarna ”Midsommarblot”, ”Offervilja” och ”Plundringstider”. 

Den första boken ”Midsommarblot” har nyligen lanserats som pocketbok. Boken handlar om journalisten Niklas som återvänder till Värnamo för att reda upp affärer efter hans faders död. När han tömmer barndomshemmet hittar han pappans gamla tidningsurklipp om hästhandlaren Kåges oförklarliga försvinnande 1965. Niklas nyfikenhet väcks och kanske kan lösa fallet som gäckade hans fader i många år?

– Jag har tagit ett annorlunda grepp med den här historien, där händelserna skildras berättas ur hästhandlarens perspektiv. Läsarna följer honom hela vägen, ända tills det svartnar för honom. Jag valde ett journalistiskt perspektiv eftersom att jag använder mina egna erfarenheter som bas, berättade Ewa Klingberg i en intervju förra året. 

Nu ger Värnamo.nu och Skillingaryd.nu i samarbete med Ewa Klingberg och förlaget Historiska Media läsarna chansen att få ett smakprov på ”Midsommarblot”. Med start efter midsommar kommer vi under vardagarna att dagligen publicera ett avsnitt ur bokens tre inledande kapitel. 

Ewa Klingberg. Arkivbild: David Alin

Ewa Klingberg, vad tycker du om den här satsningen?

– Alltid lika kul att bli uppmärksammad i media. Extra roligt den här gången eftersom jag bodde i Värnamo under min tonårstid och att jag hämtat min inspiration till serien Värnamord från staden.

– Vad betyder det för dig att få den här chansen att synas?

Som författare är det alltid viktigt att möta läsarna i många olika sammanhang, så jag brukar ta tillfället i akt. Ibland handlar det exempelvis om författarbesök på bibliotek, signeringar i bokhandeln, intervjuer i olika medier och bokmässor.

– Vad kan läsarna förvänta sig de kommande veckorna?

I de inledande kapitlen av Midsommarblot får läsarna lära känna huvudkaraktären Niklas och hans familj. Vi möter dem när de samlats för att begrava Niklas pappa, den forne redaktören för ortens lokaltidning.

– Vad tror du att den här satsningen kan få för effekter? 

Förhoppningsvis blir läsarna nyfikna och vill veta hur det går för Niklas när han gräver i fallet med hästhandlaren som spårlöst försvann från Värnamo på 1960-talet. Midsommarblot finns att låna på biblioteken, köpa i bokhandeln – både fysisk och på nätet samt att lyssna på via streamingtjänsterna.

Hur ser du på att ”Midsommarblot” nu blir pocket?

– Pocketsatsningen gör att boken lever vidare och så här i sommartider är det ett behändigt format att ta med till stranden eller hängmattan.

Trilogin ”Värnamord” består av titlarna ”Midsommarblot”, ”Offervilja” och ”Plundringstider”. Omslagsbilder: Historiska Media

Taggar

Dela


1 reaktion på Ny artikelserie: provläs mysdeckare i sommartid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *