Nyheter

Ny brand orsakad av ungdomar: ”Borde inte undgått någon”

Nyheter Under gårdagen larmades räddningstjänst och polis till Alstervägen i Hok då det brann i terrängen. Det visade sig handla om några ungdomar som eldat ute i naturen.

Genrebild David Alin

Ytan som brann ska ha varit begränsad och kunde släckas relativt snabbt med en pulversläckare. Några ungdomar anträffades på platsen och det visade sig att de eldade ute i naturen.
– Det är strängeligen förbjudet att elda i skog och mark nu. Det borde inte ha undgått någon, säger polisens presstalesperson Marcus Anefur.

En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats. Men det finns inga misstänkta för brottet då de ungdomar som påträffades på platsen inte är straffmyndiga.
– Det kan ha vidtagits andra åtgärder som inte jag ser i våra system.

Taggar

Dela


11 reaktioner på Ny brand orsakad av ungdomar: ”Borde inte undgått någon”

I Hokgruppen på Facebook har jag läst flera gånger att de anlägger små bränder. Ungarna har kul och slår på bilar och har sönder saker för folk. Kul för dem som bor och Hok. Nej…inget attraktivt ställe att flytta till när det händer så mycket på en sådan liten ort? By?

Lollo:
Årets förälder! Du är med och håller handen var dina barn än går antar jag eftersom du är så säker på att dina barn aldrig skulle göra något sådant?
Tror du på allvar att föräldrar vet allt sina barn gör? Föräldrar som du är farligaste sorten, barn gör hyss oavsett uppfostran. Det är en del i utvecklingen tyvärr gör en del grövre och en del mindre grova hyss! Jag blir mörkrädd av alla som lägger sådant beteende på föräldrar, ungdomar är individer som håller på att utvecklas till vuxna och och slår sig fria, sedan att en del hamnar fel, ja så sorgligt är det. Men det är vad som händer efter en sådan händelse som man ser vad det är för slags föräldrar ungdomen har! Inte innan?! Tar de sitt ansvar och finns för sitt barn och ser till att rätt konsekvenser ges och även tar hjälp?

Inte konstigt att samhället ser ut som det gör när man dömer och dömer folk man inte känner eller kanske är det så att man gör det? Lägg ner era svammel nu om att det skulle vara skilsmässa, dåliga föräldrar eller dylikt som skapar ungdomars beteende och inse att det är de själva, grupptryck och andra orsaker! Ni har väl ingen aning om varför folk skiljer sig? Eller varför en del barn gör just som de gör?

Vuxna människor ska vara förebilder och vet ni, ni som kommenterar och klankar på andra, ni är med och skapar mobbning och utanförskap! Så Lollo, framför allt nu, lägg ner! Sköt du dina perfekta barn men ge tusan i att döma ut andra som du inte vet något om! Tur att det finns en del vettiga människor runt dagens barn och tack till alla er som finns och stöttar ungdomar som hamnar fel! Inte konstigt att man inte vill skaffa barn med denna mentalitet bland föräldrar och vuxna människor!

Jag fattar inte vad socialen och skilsmässa har med saken att göra, mindre begåvad kommentar.

Små bestraffningar hade väl varit på sin plats hemma i sina hus, när jag var liten så fick man begränsningar om man gjorde något dumt, inga allvarliga bestraffningar men det gjorde susen för då gjorde man inte om samma misstag igen.

Snacka om att skicka en riktigt onödig kommentar. Sök hjälp istället för att skriva en massa skit om andra människor….

Socialen tvingar ingen till skilsmässa, samma som kommenterade igår verkar det som det dummaste jag hört. Motfråga till ”Kicki” hur vet du det? Konkreta belägg?

Men man har ju uppenbarligen misslyckats med sitt föräldraskap om ens barn gör något sådant!
Antar att frågan kommer om jag har barn, ja det har jag! Tre stycken i övre tonåren och de har aldrig gjort något sådant!
Tror att böter på något sätt skulle vara bra, annars lär de sig inte och tror att de kan fortsätta då de inte får något straff.

Ungdomarna vet väl om att det inte blir något straff så då är det bara för dem att fortsätta med sina dumheter.

Ett samtal med föräldrar får man hoppas, och att föräldrarna bryr sig och tar detta på allvar. Är alldeles för många föräldrar som sticker huvudet i sanden idag och bara tror gott om sina barn…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *