Nyheter

Skillingaryd blir ny hållplats

Nyheter Flixbus startar på fredag en ny busslinje med avgångar mellan Växjö, Alvesta, Värnamo, Skillingaryd och Jönköping. Busslinjen underlättar för fritidsresenärer som vill resa till Jönköping samt till Stockholm och Göteborg. 

Pressbild

– Det känns fantastiskt roligt att börja trafikera direkta turer mellan Växjö och Jönköping, säger Jelena Jovanovic, presschef på Flixbus. Lanseringen av den nya linjen innebär nya smidiga och prisvärda resmöjligheter för folk bosatta i Växjö, Alvesta, Värnamo och Skillingaryd.

Den nya busslinjen innebär att Flixbus stärker förbindelser mellan ännu fler småländska städer samtidigt som Skillingaryd blir en ny hållplats på Flixbus linjekarta. Turen mellan Skillingaryd och Jönköping tar 35 minuter och biljettpriser börjar från 49 kr, vilket gör den nya bussturen till en stark utmanare till tåget. Bussarna avgår varje fredag, lördag och söndag klockan 13:40 och 19:10 från Skillingaryd (vid Götaströms värdshus) respektive klockan 8:45 och 15:20 från Jönköping mot Skillingaryd.

– De nya helgturerna är bra för våra resenärer bosatta i mindre orter som vill ta sig till Jönköping eller till Stockholm och Göteborg för en helg med familj, vänner, sevärdheter och shopping, säger Jelena Jovanovic. Vi vet även att det finns resenärer som behöver resa i sitt arbete på sträckan mellan Växjö och Jönköping och är öppna för att utöka turerna till fler veckodagar i framtiden beroende på hur stort intresset att resa med oss blir.

Fotnot; Pressmeddelande från Flixbus

 

Taggar

6 reaktioner på Skillingaryd blir ny hållplats

Visste att den här kommentaren skulle komma när jag läste artikeln.

Linus borde ju som gammal researrangör veta att man inte kan stanna vid varenda ”mjölkpall” utmed vägen. Tror inte att det är svårare att ta sig till o från Götaström än till ex. järnvägsstationen på resp. ort. Men vi kanske kan be Länstrafiken fixa en anslutningslinje till o från Götaström.

Tycker hågade resenärer ska kolla deras omdömen på Facebook innan ni tänker åka med företaget…

Eller kolla med polisen hur ofta dom stoppas för obesiktigade och obeskattade bussar = bussarna har körförbud.

Och alla chaufförer utan körkort och /eller utan busskörkort…

För att inte tala om alla bussar med trasiga stolar som bara fortsätter att vara i trafik trots anmälan….

Jo, dom är billigare än andra bolag, men man får det man betalar för…

Tåget kanske inte är det billigaste, men det är definitivt det mest miljövänliga alternativet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *