Nyheter

Ny butik: Kvarnens foder och trädgård

Nyheter Ett blankt nej blev senare ett ja. På måndag tar Magnus Högberg, Sören Eklund, Marie Jacobsson och Agneta Regin över butiken, tidigare Wiromin, i norra delen av Skillingaryd.

Rickard Öster, i mitten, lämnar över butiken till nya ägare på måndag

Agneta Regin har jobbat i butiken i 18 år och 16 av dessa under Rickard Öster som drivit Wiromin fram tills nu. Som vi berättade tidigare i torsdagens artikel frågade Rickard Agneta om hon ville ta över företaget när han bestämde sig för att sälja, tidigare i våras. Agneta berättar mer: 

– Rickard frågade mig om jag ville köpa. Jag sa nej, det blev faktiskt ett jättestort nej. När jag kom hem till min man Sören berättade jag om Rickards idé och då tyckte han att ”det kan vi väl fundera på”. När Sören träffar vår granne Magnus Högberg sa han att ”då köper vi det”. Att det kunde bli så här. Jag hade sagt nej, men utan min inblandning bestämde sig grannarna Sören och Magnus att ta ”det här med det ekonomiska” med Rickard samt lite mer om vad det handlade om. Det här gick så långt så att herrarna i sällskapet faktiskt började bli intresserade, säger Agneta när hon bjuder på en kopp kaffe i fikarummet. 

Sagt och gjort. Agneta kontaktade Marie Jacobsson som, förutom att hon är en stadig kund i butiken, har hjälpt till som revisor, angående några ekonomiska funderingar som dykt upp. 

Marie Jacobsson fortsätter:
– Efter helgen ringde jag upp Agneta och jag funderade på hur jag skulle lägga upp det. Men jag sa till Agneta: ”Du får säga om det här låter idiotiskt, men vill ni ha med mig som kompanjon?”. Agneta var inte med i diskussionen just då, utan det var hennes man och deras granne i Hylletofta. Vi sonderade terrängen och jag ville ställa upp på det här om Agneta är med, menar Marie. 

Agneta däremot var inte intresserad, hon skulle ju bara vara fortsatt anställd. Rickard Öster fortsätter:

– Jag har ett hjärta här i butiken och jag ville att rätt person skulle ta över, så jag avvaktade. 

Det gjorde han rätt i, för det blev kvartetten som tar över butiken på måndag. Kvarnens foder och trädgård är företagsnamnet som är inskickat till bolagsverket för godkännande. 

– Jag ansvarar för försäljningen och Sören och Magnus är fixarna. Här finns mycket som kan utvecklas och det ska bli riktigt kul, menar Agneta Regin som menar att hennes omställning på måndag inte blir lika stor som de andras. 

Sören Eklund, som är gift med Agneta, jobbar i dag som svetsar- och underhållsmekaniker i Vrigstad och grannen Magnus Högberg jobbar i Vetlanda som mekaniker. Det planerar de att fortsätta med. 

– Det här är enda gången jag får vara chef över Agneta, säger Sören med glimten i ögat och fortsätter. Här finns mycket som kan utvecklas. Det är inget som kommer att göras direkt, utan vi fortsätter i samma anda som tidigare. 

– Kunderna kommer att känna igen sig. Vi kommer att ha utökade öppettider med två kvällar i veckan samt även lördagar då det är många kunder som önskar detta, säger Agneta. 

– Det är lite pirr i magen det här. Det här är en främmande grej för mig, men vi är så många, butiken är inkörd och Agneta drar det tyngsta lasset i början. Jag har ju bara gården där hemma i företagsform, så det här blir lite annorlunda och det finns mycket mycket att lära. Vi är väldigt glada över att Marie ville vara med i gänget, hon kan det här, säger Magnus Högberg. 

– Vi hade inte klarat av det här ensamma om inte Agneta hade varit kvar och den kunskapen Marie har är oumbärlig, flikar Sören in. 

Marie Jacobsson:
– Jag har varit en trogen kund sedan 1988 och jag har alltid försökt att köpa så mycket som möjligt på hemmaplan. Jag har sagt att så länge butiken finns kvar så har jag kvar hönsen och hästarna, flikar Marie in som nu är en av dem som sett till att butiken lever kvar i Skillingaryd. 

Hur ser Kvarnens foder och trädgård ut om fem år?
– Då kommer det vara ett utökat sortiment. Mer trädgård, kanske skruv och mutter också så man slipper åka in till stan och handla, säger Sören Eklund. 

– Vi ser att pandemin präglat vår verksamhet. Bara här i Skillingaryd brukar vi ett normalår sälja kanske 30-35 pallar med plantjord, förra året och i år har vi legat över 90 pallar plantjord. Pandemin har gjort att alla ska vara hemma och att alla är måna om att handla på hemmaplan, avrundar Agneta Regin som på måndag går från anställd till egen företagare när hon öppnar dörren till butiken som har över tusen artiklar. 

Från vänster Magnus Högberg, Sören Eklund, Rickard Öster, Agneta Regin och Marie Jacobsson. På måndag öppnar Kvarnens foder och trädgård

Taggar

Dela


8 reaktioner på Ny butik: Kvarnens foder och trädgård

Åh så skönt att läsa att ni blir kvar.

Var ska jag annars köpa bästa mjölet någonstans?! 😉

Blir spännande att se vad ni gör för förändringar framåt.

Lycka till!

Det tycker vi låter kul grattis till er alla och lycka till
Ingemar och Annelie på Skogstjärnen 🎊🎉

Se till att få in lite mer ”järnaffär” i butiken för vi saknar det sen Tools försvann!

Mycket roligt att butiken finns kvar och att det finns utvecklingsplaner.
Håller tummarna för att det kommer att fungera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *