Nyheter

Ny butik öppnar i Vaggeryd

Nyheter På Storgatan 39 i Vaggeryd öppnar snart en ny butik, Fröken Smart. Fröken Smarts produkter löser irriterande vardagsproblem och drivs av Linda Nydenmo

Fröken Smart öppnar butik i Vaggeryd

När Linda lämnade Uppsala för att flytta tillbaka till barndomens Vaggeryd behövde hon ett lager till sina produkter eftersom hon, vid sidan om sina studier, driver en webshop. Det slutade med att hon hyrde en hel butikslokal och i dagarna slår portarna upp för Fröken Smart på Storgatan 39.

– Jag studerar på heltid, så öppettiderna kommer att vara mycket begränsade, säger Linda. Men jag har tänkt använda lokalen som arbetslokal och när jag ändå är där kan jag lika gärna ha öppet för kunder ett par timmar kring lunchtid eller så.

Att starta butiksverksamhet mitt i en rådande pandemi är något Linda har funderat över och hittat sin egen lösning. När butiken är öppen står också butiksdörren öppen och all försäljning sker över tröskeln.

– Ett försäljningsbord står innanför dörren, så ingen behöver gå in i butiken för att se sortimentet. Jag tänker att det kan vara trevligt med en ”coronaanpassad” butik i samhället, så att även de som är i riskgrupp kan handla om de vill.

I sortimentet finns t.ex. en badkarssil som förhindrar att hår följer med ner i avloppet och orsakar stopp, ett förkläde som håller reda på småsaker och en miniskötväska som får plats i den vanliga väskan. Linda har även gett ut två böcker som säljs i butiken, en receptbok om polkagrisar och en barnbok.

– Fler spännande idéer på gång framöver, berättar Linda. Jag har nyligen vidareutbildat mig till textillärare och det kommer att märkas. Först och främst är det detta läsårs studier som prioriteras men eftersom jag studerar Att skriva barnlitteratur med inriktning på bilderböcker samt Vävdesign, hoppas jag på synergieffekter.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *