Nyheter

Ny detaljplan görs för växande verksamhet

Nyheter Detaljplanen där Mastecfastigheten i dag finns, i den södra delen av Skillingaryd, görs om. – Det finns tankar och idéer om infarten till tätorten också, berättar Kenth Williamsson (S). 

Arkivfoto

I mars i år lämnade kommunstyrelsens arbetsutskott ett positivt planbesked och gav kommunledningskontoret i uppdrag att ta fram förslag till ny detaljplan, vars syfte är att skapa förutsättning för utökad verksamhet i den södra delen av Skillingaryd. I samma detaljplan prövas nu möjligheten att utöka byggrätten på höjden samt att göra om infarten in till Skillingaryd. 

Allt började med en ansökan där Mastec Fastigheter ansökte om att bygga ut för att kunna uppföra en logistikbyggnad. I ansökan fanns ett önskemål att byggnaden kunde uppföras fram till infarten till Klevshult. 

– Tankar finns också att, i samband med ändring av detaljplanen för fastigheten, även göra infarten till Skillingaryd trafiksäkrare genom en cirkulationsplats samt att göra området grönare, menar Kenth Williamsson (S), oppositionsråd. 

Planen för samråd beräknas skickas ut under första halvåret 2022.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *