Nyheter

Ny elbil lanseras hos Hällstorps Bil

Nyheter När Hällstorps Bil öppnar upp sina nya lokaler finns där något nytt att beskåda från och med i dag. Den auberginefärgade Aiways.

2019 började märket byggas i Kina  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

Andreas Taknelid berättar om nyförvärvet på Hällstorps Bil i Skillingaryd  [4/4]

Ett nytt bilmärke lanseras i dag på Hällstorps Bil. Vi träffar säljaren Andreas Taknelid, som gärna berättar om nytillskottet: 

– Den här bilen är 100 procent elbil. Den har funnits i Sverige i ungefär ett år. I kinesiska bilfabriken började man bygga Aiways 2019.

Hur hamnade bilmärket här i Skillingaryd?
– Det var en kille som jobbade på Peugot som tipsade om att lanseringen i Sverige. Här på Hällstorps Bil har vi ett stort område i Småland att täcka upp när det gäller nya bilmärket. 

– Bilen som finns här är ett visningsexemplar. Vill man beställa en i dag kan vi leverera i januari/februari nästa år. Tanken är att ett framtida lager ska ligga i Danmark och när det gör det kommer det vara en leveranstid på tre veckor. Jag kör Aiways dagligen, kommenterar Andreas Taknelid. 

Beskriv den nya bilen med tre ord.
– Rymlig. Kvalitet. Miljövänlig. 

– Bilen är fullutrustad med allt vad man kan tänka sig, och lite till, och jag tycker den är imponerande rymlig invändigt, berättar Andreas och öppnar passagerardörren. Det är en bra bil för pengarna, helt enkelt. Det kommer fler modeller framöver, bland annat en sedansuv-modell. 

– Två kilowatt per mil drar den här modellen och man räknar med att komma 40 mil på en laddning, summerar Andreas som hälsar nyfikna ortsbor att få en blick av det nya kinesiska bilmärket Aiways som från och med i dag finns att beskåda och beställa på Hällstorps Bil i Skillingaryd.

Taggar

Dela


1 reaktion på Ny elbil lanseras hos Hällstorps Bil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *