Nyheter

Ny händelse vid gångbro – skadad till sjukhus

Nyheter Klockan 01.02 kom larm från SOS att någon kastat en rosa vattenballong från gångbron över E4:an vid Kaffegatan i Skillingaryd. Det gick så illa att en 30-årig man fick föras med ambulans till sjukhus och en småbarnsfamiljs semesterresan från Blekinge till Norrland fick avbrytas. Uppdaterat

Ned mot E4:an från gångbron vid Kaffegatan i Skillingaryd den 16 juli. Foto: Per Bunnstad

Nattens händelse. Foto: Polisen

För bara några dagar sedan var det en liknande händelse då ungdomar kastade något från bron och det då var det nära att en motorcyklist hade träffats. Då körde några motorcyklister in i samhället och läxade upp de misstänkta.

Vi var på platsen i fredags för att ta lite bilder med förhoppning att inte behöva använda dem. Tyvärr blev det nu en ny allvarlig händelse.

Bilen träffades av ett föremål med påföljd att framrutan sprack. Föraren fick glassplitter ansiktet, på halsen och armarna men skadornas omfattning är inte kända. Det fanns ytterligare en vuxen och två barn i förskoleåldern i bilen.

Polisen sökte efter den eller de som var inblandade men fann ingen.

Polisen har skrivit en anmälan om framkallande av fara för annan och skadegörelse.

– Mycket tragiskt, det här hade kunnat få ännu värre konsekvenser, säger Björn Öberg, presstalesman vid polisen.
Han uppmanar den som kan ha uppgifter om händelsen att kontakta polisen på 114 14.

Ned mot E4:an från gångbron vid Kaffegatan i Skillingaryd den 16 juli. Foto: Per Bunnstad

Taggar

33 reaktioner på Ny händelse vid gångbro – skadad till sjukhus

Jag blir helt mållös. Hoppas de åker dit så det smäller om det innan det sker en dödsolycka. För att idioter ska roa sig.

Mållös är rätta ordet. Vid förra incidenten när motorcyklisterna tog saken i egna händer så fick de en polisanmälan på halsen men förövarna gick fria.

Den eller de som kom på denna vansinniga idé är ju totalt befriade från konsekvenstänk. Som Anna skriver; Man blir mållös.

Hur kan att kasta saker på bilar plötsligt blivit ett intresse som sprider sig i landet?

Hoppas dessa ungdomar en gång för alla nu lär sig sin läxa.

Bättre de ägnar sig åt att bada, grilla korv, cykla Vätternrundan eller springa Stockholm Marathon för att bli av med energin.

Ännu bättre sätt upp kameror. Tyvärr skriker väl folk sig hesa på att det är integritetskränkande.

Andra gången den här veckan det kastas ner föremål från bron på motorvägen. Samma ungdomar?

Dags att börja uppfostra sina barn vad som är rätt och fel och lära dem konsekvenstänk innan det händer någon rejäl olycka där någon omkommer. Dags för föräldrar att kliva fram om ungdom i huset varit ute i natt.

Vattenballonger. Knappast myndiga personer som fått den här briljanta idéen.

Skrämmande! Hade motorcyklisten fått den i ansiktet vill jag inte ens tänka på följderna…helt klart ungdomar, föräldrar prata med era barn – även ni som inte tror sånt här om era älsklingar…

Skillingaryd är snart ett utanförskapsområde med den utveckling som pågår med knark, bråk och gangsterfasoner.
Gör nåt !

Man blir mållös… Detta är inte klokt. Nu måste vi hjälpas åt att göra något. Vi har nattvandrare det är bra. Men om alla som läser detta också tar en tur ned mot gångbron om man är ute och åker på kväll eller natt så borde möjligheten till iakttagelser och förhoppningsvis störa dem som håller på i deras förehavanden. Självklart skall de som var med om detta i natt anmäla sig. De som vet något måste berätta vad de vet.

Jag kommer i varje fall att besöka gångbron någon gång varje dygn, såvida jag är hemma, tills detta upphör.

Det måste komma fram vem som gjort detta så de får stå för följderna. Likaså måste föräldrar få stopp på sina barns trimmade mopeder innan det händer något där.

Jag hoppas innerligt om du vet namnen på de som har utfört någon av dessa händelser har meddelat deras vårdnadshavare!

Det hjälper inte med att polisen bjuder dessa huliganer på saft och bulle eller att de har tillgång till fritidsgårdar/ungdomscafé!
Vi vanligt folk får ta lagen i egna händer och läxa upp dessa odjur!
Risken är väl att vi då blir anmälda för misshandel.

Det fanns inget ungdomscafé när jag växte upp och jag har då aldrig fått för mig att kasta något på bilar för det.

Nu är det hög tid att föräldrar till dessa huliganer träder fram och tar ansvar för vad deras ungar sysslar med.

Helt rätt Pernilla. Felet är att vissa ungdommar aldrig behöver ta konsekvenserna av sitt handlande. Föräldrar tror deras barn är änglar. Vad sjutton gör de ute om nmätterna, då ska de vara hemma och sova.

Vidrigt beteende och det borde stävjas per omgående!
Sveriges lag behöver uppdateras så att det blir tillåtet att snabbt få montera tillfälliga spionkameror på lämplig plats. Alldeles särskilt vid tillfällen som det här när någon/några mindre begåvade individer leker med andra människors liv och hälsa.
När ska lagen se till att det prioriteras rätt?

Förra artikeln var inriktad mot att mc-åkarna var elaka. Vinden vänder snabbt.

Tänk om en mc-förare fått det i huvudet. Förstår till fullo att de var upprörda.

Nu får det vara nog! Föräldrar till dessa elaka små glin, Ut och kolla vad de håller på med. Det är ert ansvar att uppfostra era barn till att tänka på sina medmänniskor. Nu har de förstört en semesterresa för en oskyldig familj. Tack till dessa killar på motorcyklarna som läxade upp dem🙏 Polisen bör köra hem dem till föräldrarna och sedan får de en ansenlig summa i böter som ska betalas.👆👎👆

Ja man blir helt matt av all den negativa nyhetsrapportering som sker om aktuella händelser. Är det inte bråk, är det knark eller skadegörelse. Hur länge kan detta pågå innan någon tar tag i detta? Som Stig Svensson skriver vi vill väl inte att utanförskapsområden ska permanentas i kommunen. Nä det är inte normalt denna utveckling och oerhört sorgligt är vad det är…

Stenn – jag tror inte de förstår vidden av hur allvarligt deras upptåg är men visst av allt som sker så är det nog inte långsökt att det förr eller senare inträffar att någon stryker med. Vet inte om en sådan händelse skulle ändra så mycket om ingen reagerar kraftigare än nu men vem vet. Nåväl man kan alltid flytta i värsta
fall.

Hur kan du tycka att flytta är ett alternativ mot att lära barn och ungdomar rätt eller fel?
Nu blev jag mörkrädd!

Nu får ni ta och er med era galna på hopp. Nu har det ju hänt och det är för jäkligt. Men nu är det polisens jobb att ta de skyldiga. Gå ut gör något i stället för att sitta här och kasta skit

Ta en bild eller fem på dem i lönndom så att de kan identifieras, sedan kan man gå och prata med föräldrar och ungdomen ifråga gärna med polisen också.

Sänder en tanke till den drabbade familjen och hoppas de återhämtar sig och kan njuta lite av sin semester. Hoppas de skyldiga ger sig till känna och/eller att någon som sett eller hört nåt är rakryggad nog att kontakta polisen.

Gör som i England sätt ut övervakningskameror och larm när rötäggen är där så går larmet. Då har man större chans att ta dem på bar gärning eller se vilka det är.

Det är integritetskränkande med kamera och något man måste fundera väldigt mkt på om det är rätt väg men om det kan hindra kriminaliteten i kommunen så är det kanske ett acceptabelt pris.
Man kan ju prova sätta upp lite kameror och se om det gör någon skillnad.

Som sagt….en prioriteringsfråga är det. Vad är viktigast? Ska man prioritera människoliv framför integritet eller vad?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *