Nyheter

Ny kårledare på Frälsningsarmén

Nyheter Nygammal kårledare – idag är Martina är tillbaka i Frälsningsarmén i Skillingaryd och Theres lämnar över stafettpinnen

Frälsningsarmén i Skillingaryd har 64 medlemmar och kyrkan är belägen i centrala Skillingaryd. Från centralkontroret föreslås officerarna en plats och det tenderar till en ny arbetsorder efter samtal. I Sverige finns 110-talet officerer och Skillingaryd har förmånen att ha en egen kårledare trots sin lilla storlek.

Martina Österdahl, Skillingaryd, kommer från och med idag att ta över kårledaransvaret på Frälsningsarmén i Skillingaryd. Hon är känd av alla, då hon kommer tillbaka till Skillingaryd efter tre år i Jönköping.

– Jag har varit på kåren i Jönköping under två år och förra året jobbade jag nästan enbart med Vårsol och samtalstöd i olika former. Vi har ett mycket brett socialt nätverk i och med Vårsol som finns beläget under Frälsningsarmén i Jönköpings vingar. Det kan handla om Skilda världar – barn till skilda föräldrar, barn i sorg – när ett barn har förlorat en mamma eller pappa, barn till nyanlända och nyanlända barn, berättar Martina.

– Inte vanligt att man kommer tillbaka till tidigare plats, men det finns några och jag är en av dom, ler Martina samtidigt som hon berättar att hon kommer att jobba 80% i Skillingaryd och 20% blir på Vårsol i Jönköping där BIV (barn i väntan) och BIS (barn i start) med nyanlända, säger Martina.

Senaste tre åren har Theres Frisk varit kårledare i Skillingaryd. Nya utmaningar väntar och det blir Södra Vätterbygden (Jönköping och Huskvarna).

– I mars blev beslutet klart och vi två kommer att byta ort, säger Theres Frisk. Therese kommer att bo kvar i Skillingaryd ett tag, då lägenheter i Jönköping inte är det lättaste att få tag på.

Theres kom till Skillingaryd 2014 som nybliven kårledare. Hon har tidigare jobbat på huvudkontoret i Stockholm och det var en stor omställning för henne att komma till landsbygden där alla känner alla.

– Jag har blivit väl omhändertagen och här är allt mer personligare. Fantastiskt att man har lärt känna alla människor. På en liten ort jobbar kyrkorna mer tillsammans och mitt minne härifrån kommer att bli mötesplatsen som vi har skapat tillsammans. Brukarna tycker att det har blivit mervärde i livet och atmosfären på mötesplatsen är fantastisk, säger Theres.

– Jag ska komma till Jönköping först och se behovet. Alla kårer har ett lokalt ledarskap och det är deras församling och andliga hem. Viktigt att man är lyhörd, menar Theres om sin nya arbetsplats.

– Ibland måste en tanke ligga och gror vad man ska göra. Ska vara lätt för människor att trilla in och sätta sig ner och prata. Man behöver inte boka tid utan bara vara medmänniska. Vardagliga själavården är viktig som den kan bli runt fikabordet, menar både Theres och Martina.

Idag är sista dagen för Therese innan semestern, men hon kommer att medverka på stora scoutlägret i Kristianstad i sommar där 11 000 scouter medverkar.

– Jag ser fram emot att ta vid stafettpinnen och fortsätta med de goda förändringar som redan är gjorda. Jag kommer tillbaka till en plats där man känner sig hemma och bra saker att ta över men också att man har med sig något nytt i bagaget, avslutar Martina.

Theres till vänster lämnar över till nygamla kårledaren Martina

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *