Nyheter

Ny på jobbet – näringslivschef Peter Hugoson

Ny på jobbet – näringslivschef Peter Hugoson

Nyheter Det är måndag 21 mars när vi träffar nya chefen för Vaggeryds Näringslivsråd på hans kontor i Skänkelund, alltså gamla kommunkontoret i Vaggeryd.

Peters bakgrund, förutom fotbolls- och handbollskarriär, var att hans samhälls- och företagsintresse vaknade och tog över idrottsintresset i 20 årsåldern.

– Jag har bland annat studerat marknadsföring samt internationell och finansiell ekonomi. 1995 kom jag som doktorand till högskolan i Jönköping. Där pågick arbetet för fullt med att bygga en internationell handelshögskolan med hjälp av ett starkt driv och tydligt initiativ från näringslivet.

– Senare förflyttade jag mig till näringslivet och byggde verksamhet internationellt med ett företag inom medicinsk röntgen. Det internationella arbete fortsatte sedan på Jordbruksverket. På jordbruksverket ledde jag Internationella enhetens arbete som bland annat gick ut på att bevaka den svenska näringens intressen. Ett av många uppdrag var att stimulera till tillväxt utifrån företagens unika koncept. Receptet då var engagemang och intresse för samverkan kring nya idéer och möjligheter.

– Öppenhet och nyfikenhet av det nya och omvärlden är en viktig del för kunna hänga med dagens allt snabbare utveckling, fortsätter Peter.

Han får ofta frågan om han känner till verkligheten ute bland företagarna. Peter har jobbat i mindre företag, allt från utveckling, marknadsföring och produktion utifrån sitt tidigare arbete som marknads och försäljningschef.

Känner du dig som en företagsledare?
Peter svarar nej på frågan och säger att uppdrag i näringslivsbolaget är mer att jobba i termer av skapa förutsättningar för kommunens företag.
– Jag har tidigare jobbat många år med att driva företag utifrån flera olika roller och den känner jag mig bekväm med och förstår företagarnas utmaningar.

Kan du tillföra något nytt för oss här i Vaggeryds kommun?
Peter svarar att han är lyhörd och jobbat med samverkansfrågor, utvecklingsfrågor och hoppas kunna få nytta av sina kontakter inom högskolevärlden och av sin erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö.

– Högskolan är en viktig del när det gäller kompetensförsörjning, men får inte glömma att gymnasieskolan och yrkesutbildningarna. De har en central och viktig roll för kompetensförsörjningen framöver.

De långa processerna är också viktiga såsom tillgång till bredband, boendefrågan, infrastruktur.
– Det är mycket som är attraktivt här i kommunen, så vi behöver locka hit fler, fast jag kommer att bo kvar i Jönköping med min familj, säger Peter.

– Nu är det andra veckan jag är här och jag försöker sätta mig in i jobbet. Jag känner att kommunen har ett otroligt engagemang. Kommunen har många tankar och är aktiva i dess utveckling. Man jobbar med bostadsfrågor och har ett bra logistikläge och jag tycker att man gör ett bra jobb på näringslivsrådet med delaktighet i många aktiviteter, säger Peter. Genom utvecklingsprojeketet ”Growcomp” har vi fått EU-medel på 8,2 miljoner som ska lyfta 30 företag i jämställdhets- och kompetensutvecklingsfrågor. Ser en spännande framtid framför mig här i Vaggeryds kommun, avslutar Peter.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *