Nyheter

Ny redovisningsbyrå i Vaggeryd – Effekta Ekonomi

Nyheter Elina Fridell och Anna Vingrahn har med sin nystartade redovisningsbyrå flyttat in hos Husman Hagberg i centrala Vaggeryd. – En väldigt bra start, summerar de båda företagarna.

Elina Fridell och Anna Vingrahn har tillsammans startat Effekta Ekonomi

Båda är kända profiler i Vaggeryd, Elina Fridell är född och uppvuxen i Vaggeryd, hon har jobbat på Elbyrån i tio år som ekonomiansvarig och som vd men de senaste åren även som ekonomichef på större koncerner med verksamhet i både Sverige och utomlands. Hon har också varit en av finalisterna till Årets unga ledande kvinna 2020 i Jönköpings län. 

Anna Vingrahn har jobbat inom många branscher som har det gett henne en väldigt bred kunskapsbank, bland annat som tidigare ägare till Vinas Ekohälsa och Vina Ekonomitjänster och grundare till Vaggeryds Rekoring. Ekonomi har alltid gått som en röd tråd genom hela yrkeslivet. Anna jobbar också deltid på mäklarfirman Husman Hagberg.

– Vi välkomnar Effekta Ekonomi och ser positivt på att vi tillsammans kan erbjuda än mer kompetens och tjänster under samma tak.  Det känns bra att företagare på en liten ort kan hjälpas åt. Både Anna och Elina har en stark framåtanda och vi önskar dem all framgång i sin satsning” – kommenterar Samija Hondo, franchisetagare och fastighetsmäklare på Husman Hagberg.

– Vi har pratat om det här i åtta år när vi lärde känna varandra och arbetade tillsammans på Elbyrån men vi har gått och väntat på att rätt tillfälle skulle dyka upp. I höstas bestämde vi oss för att nu är tlllfället här, berättar Elina. Vi har olika erfarenheter och kompletterar varandra. Vi är taggade och supernöjda, allt har liksom fallit på plats, lägger Anna till.

– När jag berättade för Samija att Elina och jag skulle starta ett aktiebolag tillsammans var hon generös och erbjöd oss att sitta här och jobba då det fanns ett ledigt skrivbord. Det blev en väldigt bra start för oss, berättar Anna.

– Vi har alltid sagt att vi vill ha ett kontor där vi kan arbeta tillsammans, hjälpa varandra och ha kul och det vill vi gärna göra i ett centralt läge, berättar Elina.

– Vi erbjuder de klassiska tjänsterna som löpande bokföring, bokslut, avstämningar, moms och löner. Men vi sköter även privatdeklarationer. Vi vill ge det där lilla extra som rådgivning och konsultation och inte bara lämna en pärm och gå därifrån. Många företagare vill ha det personliga och lokala med ”Vår lilla stadkänslan”, att bara kunna titta in här när de ändå är framme och handlar. Tillgängligheten och det personliga är väldigt viktigt och det rimmar ju med företagsandan här överlag, säger Elina.

– I dagsläget samarbetar vi med ungefär 30 företag. Allt från den lilla snickaren till de som har 100 miljoner i omsättning. Det finns de som behöver hjälp en gång om året i fem timmar till nästa kund som behöver hjälp tio timmar i veckan. Vi gillar det spannet, vi hjäper alla och erbjuder samarbeten med fler företag, fortsätter Elina.

– Jag var en av Annas första kunder när hon startade sin första redovisningsbyrå så jag har använt hennes konsulttjänster i flera år. Nu jobbar hon här på Husman Hagberg som säljkoordinator men sköter även min ekonomi här för det vet jag att det fungerar väldigt bra. Vi diskuterar lagar och regler och saker att tänkta på, det är ju tips som jag inte får någon annanstans i från, berättar Samija.

Hur tror ni att företaget ser ut om fem år?

– Då har vi anställda och ett eget kontor centralt. Effekta Ekonomi ska vara ett välkänt företagsnamn i kommunen och den redovisningsbyrån man tänker på i första hand.

Samija Hondo, HusmanHagberg tillsammans med Anna Vingrahn och Elina Fridell.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *