Nyheter

Sadelstöld i Tofteryd

Nyheter Ännu ett stall har utsatts för stöld av sadlar. Den här gången handlar det om tre sadlar till ett okänt värde som stulits.

Ännu en stöld av sadlar har skedd den här gången. Nu är det tre sadlar som stulits från ett stall i Vaggeryds kommun. Arkivfoto

In natt har ännu en stöld av sadlar ägt rum. Den här gången är det en gård i Tofteryd som drabbats. Stölden upptäcktes vid 07-tiden i dag på morgonen. Tre sadlar hade då stulits ur ett stall. Ägaren har för polisen uppgett att stölden måste ha genomförts någon gång mellan 21.30 och 06.45 idag. Ett lås hade brutits upp till sadelkammaren.

Polisens presstalesperson, Åsa Willsund uppger att stölden följer samma mönster som tidigare sadelstölder i länet.

– Det handlar ofta om ligor som vet vad de ska stjäla. Troligen förs godset utomlands, säger Åsa Willsund.

Uppdaterad; Polisen har varit på plats för att säkra vissa spår från gärningspersonerna, men det finns i nuläget  ingen misstänkt.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser av personer eller fordon som kan sättas i samband med stölden. Personer i stallmiljön uppmanas att tänka extra på säkerheten kring förvaring av sadlar och annan värdefull utrustning, samt att vara vaksam och tipsa polisen om man tror att någon ”rekar” för inbrott.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Sadelstöld i Tofteryd

Det måste vara ett paradis för stortjuvar från öster som kan berika sig på tjuvgods i Sverige och ta med sig det utan att vara rädda och hindrade av någon.

Vårt härliga Sverige.
I dagsläget finns det inte något förbud mot att föra ut stöldgods ur Sverige. Tullen har enbart rätt att göra så kallade utgående kontroller, det vill säga kontroller av fordon som åker ut ur landet.
Måste vara underbart att stå och titta på när bilar fullastede med tjuvgods rullar förbi.

Skrämmande idioti !!

Föll bort att utgående koll bara får göras efter knark och skjutvapen, men dom varorna går ju inte ut ur landet.

Med andra ord får dom bara vinka när stulna traktorer , cyklar och sadlar rullar ut ur landet mot de gamla öststatsländerna.

Skandal också när det gäller stölder av större skogs maskiner och traktorer man vet att de är på väg österut men tullen får väl inte häller kolla upp detta det själs maskiner varje år för hundratals miljoner kronor istället får man belasta försäkringar som medför dyrare försäkring .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *