Nyheter

Ny simhall i Vaggeryd planeras

Nyheter I femklöverns budget finns Vaggeryds simhall nämnd. ”Nu gäller det att kroka an”

Arkivfoto

Den 40-åriga simhallen i Vaggeryd kanske inte håller måttet för vår växande kommun? I femklöverns budget finns planering för ny anläggning där Vaggeryds simhall är behov av renovering…

– Vad är rimligt att vi ska ha för utbud för våra invånare. Just nu pratar vi om tillväxt och vi behöver bygga ut skolorna. Men vi måste också följa med i det allmänna intresset och det byggs padelhallar och övrig verksamhet, det vill till att vi krokar an med vår kommunala verksamhet, menar Ulf Abrahamsson (C).

– Vi har med sim- och sporthallarna som ska projekteras 2022 och byggas 2023, menar Thomas Axelsson (KD).

I budgeten ses under raden ”Vaggeryds simhall, modernisering och renovering” 40 miljoner för 2023.

Taggar

Dela


24 reaktioner på Ny simhall i Vaggeryd planeras

Håller med Ingvar Egerhag hade man satsat på gemensamma simhallar och idrottsarenor mellan orterna från början så hade man sparat åtskilliga 100-tals miljoner för skattebetalarna .

40 miljoner. Med tanke på hur kommunen räknar så brukar det bli extremt mycket dyrare. Gissar på 64 miljoner
Vattenverket skulle kosta 35 miljoner kostade 48. 3 procent dyrare.
Undergången på Götaforsvägen i Vaggeryd 15 miljoner. Slutnota 23,4 miljoner. 56 procent dyrare. Finns säkert fler exempel

Nu har kommunen satsat 140 miljoner på Mejeriet för oss äldre. Nu är det på sin plats att det blir en liknande satsning på dagens ungdomar. Det finns plats att bygga på mellan tätorterna.Numera går bussarna en gång i halvtimman.

40 miljoner! Och när man börja riva i väggar mm. Så tillkommer ännu 40 miljoner som håller i X antal år….. Nä som föregående skrivit riv å bygg nytt lovar er att lyssnar ni runt ibland medborgarna så är de ok att höja skatten oxå (förstår att det tar emot) men får man en ny simhall så är de ok jag lovar er……

När man svetsar ihop två kommuner som Vaggeryd och Skillingaryd varför satsar man inte på gemensamma objekt mittemellan dessa nu är det som barn om man vill ha något i Skillingaryd då ska Vaggeryd hinna före med större och bättre det är bara skattebetalare som blir lidande .

Äntligen! Men hoppas verkligen på att man bygger nytt projekt som motsvarar de behov som tillgodoser framtiden. Med tanke på den statistik som kom ut för några veckor sedan om att Vaggeryds kommer inom en 10–15-årsperiod blir nästan 25 000 medborgare är det viktigt att våra politiker tänker långsiktigt. De får INTE investeras fler miljob elopp på renoveringar av gamla simhallar. Bygg nytt och tänk framtid. Tack.

Så bra att det äntligen kan bli något av detta. Jag vet att Liberalerna och Ewa Magnusson, dåvarande ordförande i kultur och fritidsnämnden, har jobbat med frågan i många år utan att fått gehör för det i tidigare budgetarbeten.
Simhallen i Vaggeryd är verkligen i stort behov av förändring på något sätt, renovering eller nybyggnad.

Eftersom simhallen i Vaggeryd är i gott skick förutom att den skulle behöva en renovering , känns det ganska orimligt med att bygga en helt ny simhall.
En renovering skulle nog landa på cirka 20 miljoner
medan en helt drar iväg mot 140 miljoner.
Ska man dessutom bygga en 25 meters bassäng i Skillingaryd som det snackas om så blir det mycket pengar.

Det räcker med en simhall i kommunen om man går efter folkmängd. Hellre en riktig som en fin oxfilé eller två pannkakor

Skulle du vilja stå för den budgeten på 20 miljoner i renovering?
Är det du som räknar ut priset på alla kommunens skandalbyggen?

Bygg ut båda hallarna för att kunna ha öppet fler dagar i veckan. Är man boende i Skillingaryd får man åka till Vaggeryd eller Värnamo för att bada tillsammans med familjen förutom tre timmar på fredagar i Skillingaryds simhall. Veckans andra dagar får man åka och dela en liten pool tillsammans med kommunens andra barnfamiljer. Viktigt för barn att kunna lära sig simma även utanför simskolans tider. (Där man dessutom slåss om platserna när dom släpps för att barnen ska få chans att lära sig simma.)

ÄNTLIGEN!!!, få vi hoppas det inte blir ett nytt Fenix2, Mejeriet, Åvikens förskola igen, visa att ni kan göra ett bygge utan att överskrida budget eller att det blir mögel i bygget efter några år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *