Nyheter

Ny väg på gång

Nyheter Kommunstyrelsen ställer sig positiv till förslaget att bygga ny väg på Östermoområdet

Vid sitt senaste sammanträde behandlade kommunstyrelsen en förfrågan från tekniska nämnden att få ett startbesked för en åtgärd inom del av detaljplan för industriområdet Östermo. Det handlar om att bygga en ny väg bakom industrierna för att avlasta nuvarande väg vid Vaggeryds IP. Kommunstyrelsen anser det vara angeläget med en ny väg för att skapa bättre logistikförutsättningar och möjliggöra för företagen att kunna utvecklas. Ett av de bärande skälen är att kommunen vill ge även de företag som redan finns i kommunen goda förutsättningar för expansion och inte enbart fokusera på att få nya företag att välja Vaggeryds kommun för sin lokalisering.

Grunden är en skrivelse om att iordningställa planerad industrigata mellan Håkan Trulssons väg och Olle Box gata, samt om att iordningställa parkeringar mot Karlavägen. Medel för ett genomförande av gata, vatten- och avlopp med mera har tilldelats tekniska nämnden av kommunfullmäktige för att genomföra del av området. Nu har alltså kommunstyrelsen sagt ja så att arbetet kan inledas.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Ny väg på gång

Tillstånd Natura 2000-område
Det är förbjudet att utan tillstånd bedriva verksamheter eller åtgärder som på ett betydande sätt kan påverka miljön i ett Natura 2000-område. Det gäller även åtgärder utanför området om det kan påverka miljön inne i Natura 2000-området.

Hur tänkte kommunstyrelsen nu, det verkar som de styrande har svårt att förhålla sig till verkligheten vare sig det gäller planering eller ekonomi.

Jag är lite nyfiken exakt var de hade tänkt anlägga den vägen. Ösert om Vaggeryds Energi börjar ju Östermoskogens naturreservat. Precis längs gränsen går en stig som används av många vandrare och hästridare.
Dessutom kommer Länsstyrelsen nog ha synpunkter om man gör sådana ingripande åtgärder nära ett naturreservat.
Slutligen förstår jag inte mervärdet med en sådan ny väg i ett område som inte kan utvecklas särskilt mycket mer på grund av sin placering mellan järnvägen, Lagan och ett naturreservat. Bättre att investera där det verkligen finns potential.

Synd att samma handlingskraft inte visas när det gäller den övertrafikerade Jönköpingsvägen vid Götafors/Slättens förskola där bilarna har för hög hastighet och barnen inte kan korsa vägen säkert på väg till och från skolan. Men barnen är väl knappast viktiga för kommunens politiker.

Hurra här beslutas det snabbt. Viktigt med vägar runt industrin. Men en cykelväg till Tofteryd drogs i långbänk . Kommer någon ihåg hur lång tid det har tagit från motionen lades. Som läger är nu så finns den inte på plats än bara några avsnitt är planlagt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *