Nyheter

Ny vd på Elbyrån i Vaggeryd

Nyheter Nu lämnar "Pallis" över vd-stolen till Elina

Håkan "Pallis" Gustavsson och Elina Fridell

Håkan ”Pallis” Gustavsson blev en del av Elbyrån i Vaggeryd 2006 när han blev delägare och VD för företaget. Det har ångat på i snart  13 år men nu är det dags för förändring. Någon gång i somras kände han att det behövdes förändring. Det vara mer en känsla av stagnation än luft under vingarna, där och då bestämde han sig för att förändra för att skapa utveckilngsutrymme i företaget. Under hösten diskuterade han och de andra delägarna, Roger Andersson och Claes Nord, hur man på bästa sätt kunde öppna nya vägar utan att tappa fart.

Håkan bestämde sig för att lämna sin roll som vd för Elbyrån i Vaggeryd och istället ta samma roll som de andra delägarna nämligen som arbetsledare. De insåg att det behövdes mera arbetsledarkapacitet om de skulle kunna åta sig fler uppdrag och kunna anställa flera. Det behövdes mera operativ personal för att utveckla och utöka produktionen och då kände Håkan att efter omkring 40 år som chef ville han ägna mera tid åt jobbet inom det elektriska.

Efter att ha diskuterat det hela under hösten erbjöd de Elina Fridell att ta över vd-posten på Elbyrån i Vaggeryd.

Elina är idag ekonomichef och kom till Elbyrån 2011 och blir ny vd från den första februari. Hon har en civilekonomiexamen i botten och är väl bevandrad i företaget.

När fick du frågan om jobbet?

– Jag fick frågan/erbjudandet strax före jul, säger Elina och berättar att hon gick hem och funderade men svarade ja på frågan ganska omgående

Hur blir rollerna?

– Det kan ju se lite knepigt ut att man är chef över delägarna som utgör styrelsen, menar Elina. Hon säger att de har pratat noga om detta och ser inte att det ska leda till konflikter.

– Vi tror på Elina, säger Håkan och tillägger att de ville ha någon som är väl förtrogen med företaget men som ser utvecklingsmöjligheter med andra ögon är de som lever med det elektriska.

Elina säger att hon ser fram emot det fortsatta arbetet och tror på god samverkan med delägarna och att hon har personalens förtroende i en utmanande position.

Håkan Gustavsson avslutar med att tala om att han är mycket nöjd med den lösning de har hittat och ser fram emot en ny utmaning för att stärka och utveckla Elbyrån i Vaggeryd.

Taggar

Dela


1 reaktion på Ny vd på Elbyrån i Vaggeryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *