Nyheter

Nya förfrågningar varje vecka

Nyheter Intressant etableringinformation lämnades till kommunfullmäktiges ledamöter under måndagskvällen

Johan Thorsell, näringslivschef, berättar om hur arbetet fungerar fortlöper i kommunen.

– Stigamo, vi har sålt markdel, stort intresse kring travbanan, Gärahov och Båramo. Det är både stora och små förfrågningar. Två nyttjanderättsavtal är skrivna och senast idag har en ny önskat skriva nyttjanderättsavtal med oss. Vi för förhandlingar med många ytor. Det är många som jobbar på att få komma först till kvarn. Vi principen först-till-kvarn, vi vill komma så snabbt till avtalslut som möjligt. Stigamo har fått ett intresse för hela kommunen. Vi har fått förfrågningar kring Båramo och travbanan.

– Det är både stora och små aktörer. Huvudsak är det logistikföretag, vi vet inte alltid slutkunden. Det är både expansioner och det är fråga om nyinflyttade företag i form av nyetableringar. Aditro, eller Posti, har köpt ett stort markområde vid Båramoterminalen. Vaggeryds Logistikpark har köpt gamla Skandbio. Utöver det är det också expansioner vi pratar om. Det som jag ser att fokus läggs mycket på är logistik, järnvägsspåren är intressanta, får vi fler frågor på mark? Kan vi hitta arbetskraft i vår närregion? Vi får faktiskt sådana tendenser redan nu. Finns det möjlighet att komma intill Båramo? Stora aktörer drar till sig andra aktörer. Vi för dialoger med gymnasiet och inriktning på logistik. Vi kan ta en position här i GGVV-regionen.

– Marken börjar tryta och vad har vi mer att sälja? Vi ska skapa en näringslivssida där man kan få en snabb överblick för företagare. GGVV-samarbetet har vi en mängd olika aktiviteter för höst och vinter. Vi försöker pusha för att tidigarelägga elektrifieringen av järnvägen, avrundar Johan Thorsell.

Arkivfoto; Näringslivschefen Johan Thorsell

Taggar

Dela


5 reaktioner på Nya förfrågningar varje vecka

Efter så många gånger trott att gräset ska bli grönare än det blev så tycker jag att man ska vänta med att jubla tills det växt färdigt innan man kan glädja sig att det växer bättre än grannen.

Regionen har en stor potential av tillväxt men många verkar inte fatta det, läget till E4, järnväg och massor av industrier i området som faktiskt exporterar en hel del.
Hur mycket av produktionen till exempel från Waggeryd Cll stannar i Sverige?
Sluta klanka ner och bli lite positiva över den kommunen vi bor i.

En intressant fråga var tog alla kriterier vägen och varför bygger företag när det är så osäkert framåt jag förstår företag växer när det är mycket att göra men det skriker att företag behöver stöd från staten för att överleva och hur blir det efter corona?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *