Nyheter

Nya förskolan får ”nattis”

Nyheter Åvikens förskola, nya som ska byggas vid Södra Park, kommer att få barnomsorg på obekväm tid

Arkivfoto från en förskola i kommunen

– Vi har haft förlängt öppet på förskola i Vaggeryd, Hok och Skillingaryd, men enbart till klockan 20.00. Vi tror inte det räcker och det är få det passar då man måste flytta barnen till annan förskola för att få möjligheter. Nu föreslår vi att Åvikens förskola, nya på Södra Park, kommer att erbjuda barnomsorg på obekväm tid och förskolan kommer att vara öppen 06.00 till klockan 22.30. Vi får hoppas att det passar föräldrarna och det är mestadels kvällstid som varit efterfrågat, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Barnomsorg på obekväm arbetstid, även kallad ”Nattis” tillkom efter en motion från februari 2015 och kommunfullmäktige beslutade i september 2017 att tilldela 400 000 kronor till barn- och utbildningsnämnden att hantera den praktiska utformningen. Framåt våren uttökas ”Nattistiden” till 22.30.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Nya förskolan får ”nattis”

Jättebra att det har tänkt till lite. Men som sagt ska man då hämta barnen så sent.
Är ju inte mycket tänkt på barnens bästa utan mer på ekonomin.
För mig som jobbar dygn och vaken natt skulle inte det hjälpa något överhuvudtaget. Och jag skulle heller inte vilja hämta mitt barn kl 22.30
Tänk om och gör rätt. Min syster som bor i Eksjö kommun har nattis förskola och då har man hela natten. Kontakta Eksjö kommun o hör hur de tänker. De tänker på barnens bästa🌺
Jag förstår inte grejen att ha öppet till så sent. Tycker mest synd om barnen som ska behöva vara vaknan till så sent. Innan man är hemma så är ju inte barnet i sängen förrän kl 23.30 kanske. Ja som sagt inte genomtänkt överhuvudtaget.
Och i dagens samhälle är de många som jobbar nätter o då hjälper ju inte den tiden speciellt mycket.
Kommer det bara att gälla barn under skolåren då? För barn som går i skolan som är 6 år kan ju inte heller vara själva eller hur är tanken?
/ Från En mamma som är i behov av nattis som är nattetid så man slipper vara beroende av mormor hela tiden för att kunna sköta sitt jobb.
Jobbar man i vården så är dte inte lätt att få ett dagjobb.
Snälla det är 2019 behovet finns hos många familjer.

Vart är barnperspektivet? Ska barnen väckas vid hämtning? Nej, tänk om och gör rätt. Ska det vara nattis bör det vara från kväll till morgon eller så har man inte alls nattis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *