Nyheter

Nya fotbollsplaner lockar inte

Nyheter Vi har tidigare skrivit om ett medborgarförslag om planer för sjumannafotboll i Skillingaryd och Vaggeryd och nu ville vi ha era åsikter

Kommunfullmäktige har behandlat ett medborgarförslag om att bygga fotbollsplaner i Skillingaryd och Vaggeryd lämpliga för sjumannalag. Ärendet skickades vidare till kultur- och fritidsnämnden som ska bereda frågan. Vi var nyfikna på era synpunkter och lade ut det som veckans fråga. Vi fick in 477 svar och flest röster fick ”satsa pengarna på befintliga idrottsplatser”. Det var 202 personer, (42%), som menar att det är det bästa alternativet. 144 stycken röster, 30%, tycker att pengarna behövs bättre för annan kommunal service. Ni var 131 röstande, (27%, som gillar idén om flera aktivitetsytor som fotbollsplanerna skulle ge.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Nya fotbollsplaner lockar inte

Multiarena borde man anlägga i våra centra orter för att våra ungdomar ska ha möjligheter att utföra idrotter när det passar dem året om med belysning så att det kan användas under höst/vinter när de är mörkt ute för mer aktiva barn ger bättre hälsa…

Ungdomsfotbollen är undanskuffad i vår kommun. Pojkar och flickor har bara möjligt träna och spela matcher månaderna maj, juni, augusti och september. Fotbollen är en världssport och ger alla våra invandrare möjligheter kunna utöva denna idrott, då de flesta kan regler och vet hur man spelar.
I Sverige är fobollen klart störst för ungdomar mellan 13-20 år. Antal utövare för killar är 103000 och för flickor 55000. Det är bara innebandyn med 58000 för både pojkar och fljckor, som är större än tjejfotbollen (SCB 2010).
Fotbollen är billig, det behövs ett par fotbollsskor och en boll, och ger kondition, styrka, kordination, sammanhållning och sysselsättning m.m.
Börja med att göra en 11-mannaplan på Movalla.
Runo Eriksson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *