Nyheter

Nya frisörer hos Studio 93

Nyheter Från i måndags sprudlar energin i Studio 93:s salong i Skillingaryd. Två nya frisörer har tagit plats hos Evelina och Bella. – Känns som att komma hem, summerar Vaggerydstjejerna

Nya företagare hos Studio 93

När vi stiger in genom dörren hos frisörerna är alla stolar upptagna, fönarna går för fullt och det är ett härligt livligt samtal. En yngre grabb lämnar salongen med kommentaren:
– Det blev riktigt bra den här gången också, säger killen och ler stort och nöjt. 

Vi går tillbaka några månader…
Det var en mörk höst för Skillingarydstjejen Evelina Andersson som tillsammans med nu mammalediga Bella Flodin från Värnamo, fick veta att Hilda skulle flytta från Svenarum till Jönköping och därmed också byta arbetsplats. Samtidigt höjdes hyran rejält, elräkningen var hög som för så många andra. Ekonomiskt kanske det hade gått att uthärda några månader innan Bella, kom tillbaka efter sin mammaledig, framåt hösten. Men att själv jobba för tre frisörer var inget alternativ för Evelina, som berättar:

– Jag vet hur det var sist när Bella var mammaledig och jag var ensam. Att vara själv, veta hur mycket arbete som väntar och att man ska göra allting själv. Ekonomiskt kanske jag hade klarat av det, men inte mentalt. Salongen har en stor kundkrets, och jag försökte tidigare att ställa upp för alla. Nu har jag barn och det fungerar inte i dagsläget. 

Att hitta frisörer, som vill vara egna företagare, och hyra sin stol hos Bella och Evelina, startades. Genom gemensamma bekanta fick Evelina tips om Hillevi, som i sin tur tipsade om Mia. Sagt och gjort. En träff planerades. Den tog tre timmar, kändes som ett kort ögonblick, och som att de ”känt varandra hela livet”. 

Där gick startskottet för nyetableringen i studion och sedan i måndags finns Vaggerydstjejerna Hillevi Lindberg och Mia Freyschuss i salongen. De båda nya har mycket gemensamt. Födda och uppvuxna i Vaggeryd, gått privat frisörutbildning i Göteborg, varit anställda i samma ort innan båda två, egentligen ovetandes om varandra, blev hemvändare nästan samtidigt och hamnade som anställda på en salong i Vaggeryd. Både Hillevi och Mia har två barn var som går på samma förskola och båda tjejerna har varsin morfar alternativt farfar som varit frisörer i Vaggeryd och från och med nu samåker frisörduon till sin nya arbetsplats på Storgatan i Skillingaryd. 

Hillevi Lindberg:
– När jag jobbade i Göteborg hyrde jag stol, som jag gör här, så jag har erfarenhet av att vara egen företagare, tidigare. När jag flyttade till Vaggeryd valde jag att vara anställd och min enskilda firma blev vilande. I dag har jag startat ett aktiebolag, säger Hillevi. 

Mia Freyschuss:
– Jag har bara varit anställd tidigare men har nu startat ett aktiebolag också. Ser det som en utmaning såklart. Klippa kan jag, men nu får jag lära mig en hel del nya saker som jag inte behövt tidigare. Min man är ekonom, så jag får goda råd hemifrån. 

Hillevi Lindberg berättar att det här känns verkligen jättebra och allt blev så rätt. ”Att kunna nischa sig, att kunna erbjuda det jag är bra på. Jag är trygg i min roll men som frisör kan man alltid utveckla sig, vilket gör yrket till bästa. Jag har bara varit här i några dagar, men det känns redan som allt fallit på plats”. 

Evelina Andersson blev såklart nöjd när de båda tackade ja till platsen.
– Det var rätt direkt. Konstigt, det känns som vi jobbat tillsammans tidigare. Vi har samma grundtänk, varit i samma situation allesammans och gjort liknande resa. Nu är det inga mörka moln längre, solen skiner och det här känns superbra. Allt verkar vara meningen, menar Evelina som 2016 startade salongen tillsammans med Bella Flodin från Värnamo, efter att de båda varit anställda på en salong i Vaggeryd.

Hillevi Lindberg summerar de första arbetsdagarna:
Jag har kommit hem. Här kan jag börja bygga på något. Jag är glad. Det är roligt att gå till jobbet och kollegorna är en del av min familj. 

Mia Freyschuss:
– Allt faller på plats. Vi har bara varit här ett fåtal dagar och det känns som vi har känt varandra hela livet. 

Evelina nickar instämmande och ler  ”Så himla bra och naturligt. Jag har märkt att de känt sig som hemma, här görs det om som egentligen vi tidigare tänkt, men inte gjort. Jag har jobbat med Bella i tio år och hon är väldigt lik både Mia och Hillevi, så jag är överlycklig över bästa frisörteamet”. 

Evelina Andersson tog plats i frisörstol. Till vänster är Hillevi Lindberg och till höger Mia Freyschuss, som är nya frisörer på salongen.

Taggar

Dela


Läs mer

Salong upphör i Skillingaryd
Nu öppnar salong Bon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *