Nyheter

Nya gatunamn i kommunen

Nyheter När kultur- och fritidsnämnden träffades diskuterades gatunamnen på nya industriområdet

Det har diskuterats lite fram och tillbaka om vad gatorna på nya industriområdet vid travbanan ska heta. De första förslagen gick tillbaka till nämnden eftersom de hade namn som var för lika några gator inne i Vaggeryd och man vill inte att trafiken ska köra fel för några bokstäver. Men nu har nämnden fattat sitt beslut och huvudgatan in på området ska heta Ekebergsgatan och de två mindre gatorna får namnen Sandmogatan respektive Mosippsvägen.

Vid mötet beslutades också om en ordentlig service på Movalla bland annat gällande kompressorer till en kostnad av 160000 kronor. Tillsammans med den isfräs som köptes in tidigare har man gjort av med 285000 kronor av de 400000 kronor som finns budgeterade, så det bli till att tänka mer än en gång innan man tar på sig nya stora utgifter.’Nämnden konstaterade dock att det nu finns en väl fungerande interimsstyrelse för Movalla.

I övrigt var det mest ärenden av mindre betydelse som behandlades eftersom de beslutat om ett extra nämndsammanträde för att behandla budget med mål och effektiviserings krav på verksamheten.

Det som ändå togs upp var att man ställde sig positiv till detaljplanen för Byarum men påpekar vikten av att ta hänsyn till omgivande kulturmiljö när man väl bygger. Dessutom gavs konstutskottet tillåtelse till att flytta konst på till exempel Furugården gällande sånt som inte är direkt anknutet till Furugården. Det gör man eftersom man vill kunna skifta konst och förnya konstmiljön.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Nya gatunamn i kommunen

Bruka och bruka Herr Seger. Man kanske ska se på litet nytt ge namn efter personer som förtjänar det. Men är väl svårt för dej som KF- kandidat när medelåldern ligger på 70 år. Men förnyelse på gatunamn är inte Herr Seger och M inte mogen ännu. Men det kanske blir dina barnbarn som beslutar om Linusgatan i Skillingaryd och till Herr Segers väg i Götafors.

Egentligen ska inte jag som skillingarydsbo ha synpunkter om gatunamn vid travbanan i Vaggeryd. Men jag måste ge ett förslag. Vore inte Helen A Johanssons väg vara ett bra förslag. Finns ju ingen från kommunen som haft så mycket framgångar inom travsporten som har rötter i våran kommun. Och en annan väg borde vara Ostens väg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *