Nyheter

Nya markpriser i norr

Nyheter Vid kommunstyrelsens arbetsutskott lämnades förslag på priset per kvadratmeter, norr om travbanan. Marknaden förändras och så även priserna för skyltläget mot europavägen samt att förslag att köpa 50 hektar mer mark i området.

Detaljplanen för marken norr om Bondstorpsvägen vid travbanan i Vaggeryd har vunnit laga kraft och arbete pågår för att omvandla marken till kommunal ägd mark. Så även prislappen för kvadratmetern inom området.

– Vi utvecklar nu området norr om travbanan i Vaggeryd. Marknaden förändras och det är skillnad på priser. Vi ska få intäkter för framtida planer. Många står i kö och vi följer marknadens utveckling. Det är en förändring i pris, jämfört med tidigare, säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M). 

Tomterna säljs i befintligt skick och ingen terrassering sker. Förslaget som arbetsutskottet nu lämnar till kommunstyrelsen är 230 till 280 kronor per kvadratmetern, där det höga priset avser tomten närmast E4:an. Planavgiften är inkluderad i tomtpriset.

Under sammanträdet beslutads också att godkänna intentionsavtalet för del av Bratteborg där kommunen kan inleda markköpsdialog för att möjliggöra fortsatt utveckling av industriområdet. Gällande detaljplan söder om området är det i dag fulltecknat. 

– Det gäller den optionen vi tog i kommunfullmäktige. Allaredan ser vi möjligheten på hur vi kan gå vidare, det gäller 50 hektar ytterligare och följer fullmäktiges uppdrag, säger Gert Jonsson (M).

Arkivbild från området

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *