Nyheter

Nya styrelsemedlemmar valdes in i Vfiber

Nyheter Anders, Erica och Tomas valdes in som nya i styrelsen när Vfiber hade sin årliga stämma på Skillingehus. Förutom stämma lämnades mycket information om allt som händer framöver och många ser med glädje fram emot grävskopan.

Projektledaren Per Wackt informerade alla om läget och kommande grävning  [1/4]

Fibergrävningsförklaring  [2/4]

Många kom  [3/4]

Nya i styrelsen. Suppleant Anders, ledamot Tomas och suppleant Erica  [4/4]

– Vi har mer och berätta nu i år och jag är glad att så många kunde komma, hälsar säger Bengt Dahlqvist när han hälsar alla välkomna och stämman som valde Christer Holmgren till mötesordförande.

Bengt Dahlqvist omvaldes till fiberordförande. Tomas Rapp valdes in som ny ledamot och Erica Kvarneving och Anders Ehrenström blev nyinvalda suppleanter. Övriga i styrelsen är Bengt Granefelt, Joel Arvidsson, Håkan Magnusson, Madeleine Andersson. Revisorer är Magnus Hansson och Cecilia Jonsson och dessa omvaldes.

– Vi ser med glädje fram mot grävskoporna, säger Magnus Hansson och tackade styrelsen för det goda arbetet under året.

Efter avslutande årsmötesförhandlingar lämnade Per Wackt information om fiberarbetet och vad som hänt sedan förra stämman.

– Jag får frågan varje dag när vi får fibern inkopplad, säger projektledaren Per Wackt.

En stor fråga förra stämman, och efter utredning av jurist, så var kommunen och dess bolag Vaggeryds energi inte villiga att ta den risken det kunde innebära om Vfiber förlorade delar av sitt bidrag om de två förstnämnda skulle gå in i ägandeskapet i fiberföreningen. Vi har ett oerhört bra samarbete med Vaggeryds energi och vi jobbar vidare som egen suverän förening tills vidare.

Anslutningsavtalen är klara 750 stycken. Markavtalen är 90% klart. Huvuddelen av upphandlingen är klar. Just nu så jobbar totalentreprenaden Sandahls för fullt med projektering. Extremt mycket, 26 mil ska vara fastställd och planerad. Vi måste försöka använda slangar och fiber så optimalt som möjligt, samtidigt att man inte får snåla för mycket. Vi behöver många tillstånd från trafikverk och kommunen.

Funderingarna kring Telias nedsläckning av kopparnätet vid tre stationer, Häradsö, Nyholm och Ljungberg var många och projetledarens svar är att tanken är att få igång så många anslutningar som möjligt och var vi har flest avtal påskrivna och tillstånd. Tidplanen för grävningen är väldigt preliminär och det som kan orsaka förändringar i planen kan vara problem med avtal och tillstånd, materialleveranser, ändringar i Telias nedsläckningsplaner eller samordning med elnätbyggnationer. Tanken är att grävningen börjar i Åker södra under sommaren/hösten 2018 och därefter Åker Norra, Ekeryd/Bratteborg, Boarp/Ovdaskog samt Bondstorp.

Fotnot; Föreningen Vfiber startades 2015.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *