Nyheter

Nya taxor i simhallarna

Nyheter Vid årsskiftet höjs ett antal avgifter i simhallarna i Skillingaryd oh Vaggeryd.

Förvaltningen har gjort en översyn gällande sina avgifter vilket resulterat i en revidering av simhallsavgifterna medan biblioteken och kulturskolan inte berörs. Det är framförallt årskorten som blir dyrare under nästa år. Senaste höjningen gjordes den första juli 2017. Årskorten för vuxna höjs med 150 kronor och kommer att kosta 950 kronor, men det införs ett nytt årskort för ålderspensionärer som kommer att kosta 800 kronor. Övriga justeringar gäller familjekortet som höjs med 400 kronor. Dessutom blir det höjda avgifter för simskoleverksamhet (gäller även sommarsimskola), leksim och babysim samt plask och lek. Avgiften för barnkalas fördubblas.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Nya taxor i simhallarna

Platser för simundervisning är begränsade och alldeles för få för efterfrågan som finns i dag, simhallarna är i behov av renovering och öppettiderna är begränsade för allmänhetens badtider, speciellt i Skillingaryd där du som dagtidsarbetande förälder erbjuds att besöka simhallen mellan 16–19 på fredagar.

När ska det byggas en simhall som bemöter efterfrågan och utvecklingen i vår kommun? Sedan 2015 har vi ökat med 200 invånare per år och antalet kommer att stiga i takt med arbetsmarknadens byggnationer i kommunen. Någon gång måste vi bemöta utvecklingen inom utbildning och välfärd i stället för att hålla kvar vid gamla lokaler och rutiner. Att höja priserna utan någon form av förändring inom verksamheten är ingen lösning.

En ny kapten som styr kanske öronproppar-plats?
Verkar lite bakåtsträvande i dessa verksamheter…

Priser höjs utan höjd standard. Kanske kommunen behöver få in mer pengar inför kommande utgifter? En gemensam nybyggnation av sim- och sporthall i kommunen (sammanslagning av Vaggeryds och Skillingaryds har väl pratats om tidigare?

Inflationen (som enligt flera bedömare är mycket högre i verkligheten än vad som kommuniceras av riksbanken) påverkar naturligtvis även kommunal verksamhet.

Så det är inte konstigt att de höjer priserna på simhallen. Ni kan nog generellt räkna med markant ökande priser på de flesta typer av varor eller tjänster framöver.

Konstigt resonemang höja avgifter i ett hus som är rivningshotat?
Allt kan hända i nödlösningarnas kommun…..

Märkligt att hyra simhallen för barnkalas huxflux ökar med 100 procemt vad är det i verksamheten som gjort detta?

Då kanske det är läge för att bygga en ny sim- och sporthall i Vaggeryd också. För den är under all kritik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *