Nyheter

Nybilsförsäljning åter i våra bygder

Nyheter Det är Hällstorps Bil i Skillingaryd som nu är återförsäljare för Peugeot

Dritero Peci och Jim Lönnborg  [1/5]

Nöjda bilförsäljare  [2/5]

Peugeot blir huvudmärket  [3/5]

En man med framtidstro  [4/5]

Ytterligare en Peugeot  [5/5]

Dritero Peci köpte Hällstorps bilservice mellan Jönköping och Norrahammar den första mars 2008, där bilverkstaden kompletterades med försäljning av begagnade bilar efter hand. Den delen växte så då bestämde han sig för att bygga nytt för att få plats och kunna ta ett nytt steg i utvecklingen av företaget. Efter att först ha haft goda kontakter med Jönköpings kommun blev det kärvare efterhand så planerna på att bygga slopades. Av en slump kollade Dritero på Internet och fick då se att det fanns en bilaffär till salu i Skillingaryd. Han ringde och hörde sig för och meddelade intresse, men funderade över att Skillingaryd låg långt bort. För att blida sig en uppfattning satte han sig i bilen och körde E 4 söderut och konstaterade att det var en knapp halvtimmas resa. Den första september 2017 slog Dritero Peci upp portarna till Hällstorps Bil i Skillingaryd.

Dritero Peci bestämde sig för att köpa lokalerna i Skillingaryd och bildade ett aktiebolag, Hällstorps bil AB, som innehåller verksamheterna i såväl Hällstorp som Skillingaryd. Företaget har nu sju anställda men räknar med ytterligare anställningar framöver.

– Det har gått väldigt bra, säger Dritero och berättar att de har sålt omkring 450 bilar sedan starten i september 2017. Bilförsäljningen sker såväl fysiskt i Skillingaryd som på nätet och minst 50 bilar har gått till bland annat Finland, Polen och Tjeckien. Den svaga kronkursen har gjort den svenska begagnatmarknaden het.

Från och med slutet på 2018 är de också återförsäljare för Peugeot, något som glädjer honom.

– Det känns bra med Peugeot, menar Dritero och beskriver märkets breda modellprogram som en fördel. Det finns personbilar för alla men inte minst flera modeller som riktar sig till företagsmarknaden.

Även om Peugeot blir huvudmärke kommer han att fortsätta sälja begagnade bilar som hittills.

Dritero Peci är full av framtidstro och ser en stor potential i verksamheten i Skillingaryd. De kommer nu att få specialutbildning av Peugeot avseende att utbilda mekaniker för att erbjuda fullservice.

– Mitt A och O är kundnöjdhet, avslutar Dritero Peci och säger att han vill inte bara vara en bilförsäljare utan vara en del av lokalsamhället. Med tanke på det kommer han att bli sponsor i det lokala idrottslivet och engagera sig tillsammans med övrigt näringsliv i kommunen..

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *