Nyheter

Nytt äldrecentra växer fram

Nyheter Tillsammans med trygghetsboende byggs nu ett nytt vård- och omsorgsboende fram på Mejeritomten. I går var det informationsmöte om planerna för storbygget. Del 3.

Lotta Damberg, socialchef, informerade om nya vård- och omsorgsboendet

– Redan för 7 år sedan, när jag jobbade på Sörgården, gjorde jag en skrivelse till dåvarande förvaltningschefen att Gullvivan på Sörgården inte var ett lämpligt boende för äldre samt vår personal, börjar Lotta Damberg, nu socialchef i Vaggeryds kommun, berätta inför åhörarna på informationsmötet.

– Vi har fått ett inriktningsbeslut från kommunstyrelsens och vi har tagit fram en programbeskrivning och det är det som ligger till grund för arktitekterna. Den första avdelningen på våning ett finns fem lägenheter till de personer som har ett LSS-beslut bakom sig och behöver extra hjälp, då vi inte har några gruppboende med dessa möjligheter, säger Lotta Damberg.

– Vi kommer att ha en sjuksköterskeorganistion och hemtjänsten ska även finnas på våning ett tillsammans med övriga omsorgslägenheter till äldre som behöver lite extrahjälp. Varje rum är runt 38 kvadratmeter och vi kommer inte att att använda traditionellt trygghetslarm utan lägenheterna har sensorer som inbyggt larm. Kravet för att bo i dessa lägenheter på våning ett är våra biståndshandläggares bedömning som gäller, avslutar Lotta Damberg.

”Mejeriet” kommer således att vara ett vård- och omsorgsboende med totalt 25 lägenheter  i tre plan. På våning 1 finns 5 lägenheter tillsammans med övrig aktivitetsutrymmen. Efterföljande två våningsplan består av 10 lägenheter vardera för vård och omsorg samt enhetskontor för personal. Från våning två och uppåt finns trygghetsboendet där det är 16 lägenheter i fyra våningar. Hälften tvåor och hälften treor.

Alla har balkong från vardagsrummen, sprinklersystem, badrummen är anpassade för ändrat vårdbehov och det kommer att finnas egen entré mot parkering och affär. Tillgång till våning ett;s faciliteter mot vissa tillägg kan användas och det är hår- och medicinsk fotvård, rehab- och träningslokaler, bad- och ångbastuavdelning, restaurang och servicedisk.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *