Nyheter

Nytt arbete på Storgatan

Nyheter Vecka 33 påbörjas ett nytt vägarbete på Storgatan i Skillingaryd. Under arbetet kommer bland annat parkeringen till Teds smörgåsbutik att vara avstängd. 

– Jag fick hem ett brev från kommunen hur de ska bygga, berättar Ted.
Det är en dagvattenkulvert mellan Storgatan 8 och 10 som ska bytas ut och arbetet beräknas ta upp till två månader. Förutom parkeringen till Teds restaurang kommer boende i fastigheten, övriga butiker längs vägen och trafiken på storgatan beröras då högra körfältet i norrgående riktning stängs. Och Ted känner en oro att vägarbetet ska minska antalet kunder.

– När de byggde om vid stationen påverkades restaurang Järnvägshotellet mycket, så jag är förberedd på en viss minskning. När det är besvärligt för kunderna är det dåligt för oss.

Dessutom kommer arbetet med cirkulationsplatsen Sturegatan – Storgatan att ytterligare påverka boende och restauranger i Skillingaryds centrum. 

Samtidigt som det är mycket vägarbeten påverkas restaurangen av Coronapandemin.
– Innan corona hade vi många stammisar, de saknar vi och hoppas att de kommer tillbaka, säger Ted. Vi har fått lite hjälp med hyran via kommunen, vilket ändå underlättar i dessa tider. Men tyvärr får vi nog ingen ersättning för förlorade intäkter på grund av vägarbetet.

De som vill njuta av Teds mat hänvisas att parkera på mejeriets parkering. När arbetet är klart ska det bli fler parkeringar på baksidan av byggnaden samt en park och cykelväg.
– Det finns gott om parkering runt om på storgatan och hela grusplanen på mejeritomten är tillgänglig, avslutar Ted som hoppas på god försäljning; pandemi och vägarbete till trots.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Nytt arbete på Storgatan

Herre jösses det har ju varit avstängt flera veckor i våras och vad hände då? Ingenting mer än att man gjorde vägen helt guppig vid överfarten vid Lagahallen. Se till att skynda på detta så det händer något då behöver ingen förlora på ombygget om man tar tag o gör det man ska. I Vaggeryd byggdes om vid järnvägsövergången, gick snabbt, blev snyggt och framför allt underlättar det i trafiken, vilket bör vara målet för kommunen.

… och i dag har de grävt upp den nyanlagda planen framför Mejeriet också!! Ted är hårt drabbad av gatuarbeten gång på gång. Förra gången var det felskyltat: i stället för skylt om återvändsgata var det förbud mot infart, så Ted förlorade kunder då också. Gå gärna och ät hos honom en eller annan gång, även om ni inte brukar äta på restaurang så ofta! Det gäller naturligtvis lika mycket för pizzerian.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *